19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak Parti Kongresi

Ak parti Osmaniye Merkez İlçe 5. Olağan Genel kurulunu tamamlayarak, 30 kişilik yönetimini belirledi.

Ak parti Osmaniye merkez ilçe yönetimi için 5 adayın bulunduğu, ancak Genel merkez tarafından nasıl belirlendiği bilinmeyen şekilde tek aday olarak seçimlere gidileceği bir gün öncesinden isim verilerek bildirilmişti.

Genel kurul toplantısında birlik-beraberlik mesajları verilen konuşmalar yapıldı. Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Ak Parti’nin, ‘dünyada Müslümanların ve mazlumların umudu’ haline geldiğinden sözetti.

Yine Osmaniye milletvekili Durdu Mehmet Kastal, 12 yıllık iktidarları döneminde Osmaniye’ye büyük hizmetler aktardıklarını söyledi. Kastal kürsüdeki mikrofonu çıkarıp eline almak isterken öylesine hiddetli yaptı ki bu hareketi, mikrofondan ‘gırk!’diye bir ses çıkmıştı.

Bir elinde mikrofon diğer eliyle de göbeğinin üzerine bastıra bastıra, “Osmaniye’de yeni okulları biz yaptık! Osmaniye’de ne yapılmışsa biz yaptık!”diyerek 12 yıllık iktidarlarındaki çalışmaları anlatıyordu. SGK ve Ağız diş Sağlığı Merkezlerinden de sözeden Milletvekili Kastal, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bir yıldır hizmete giremediğini es geçiyordu. Sağlık hizmetlerinden sözederken, “devlet hastanesi’nde diş çekiyemiyordu”diye konuşurken, bu gün gelinen noktayı anlatmaya çalışıyordu.

“12 yıl boyunca iktidar olarak hiçbir hizmet vermeyecekseniz neden iktidardasınız?”diyen çıkmadığı gibi alkışlar salonda inliyordu. Osmaniye için hizmet noktasında  eksiklikleri yazan gazeteciler için Kastal; “Yazarlar-çizerler, boş ver sen onları!”diye kullandığı sözleri Kastal’a yakıştıramadım. Yazılıp çizilme olaylarına boş ver dilen bir milletvekili, 3 dönemdir Osmaniye’yi, TBMM’de temsil ediyor.

Koordinatör Milletvekili Ebubekir Gizligider mikrofonu eline aldığında, inanç üzerine ne kadar sözcük varsa onları kullanarak sözlerine başladı. Din ve inançtan sözederken, nihayet bir süre sonra ülkemiz, komşularımız ve dünya olayları ile ilgili konuşmalar yapmaya başladı. Mavi Marmara’dan tutun da Mısır olaylarına ve bir çok olaylarla ilgili ‘paralel yapı’ üzerine bazı yorumlar yaptı.

İl Başkanı Emir hasan Arslantaş ise Merkez ilçe başkanı Sait Kıraç’ın yeniden aday olmaması nedeniyle, yaptığı çalışmalardan dolayı Kur’an-ı kerim hediye ettiğine tanık olduk.

Aynı sahnede ve aynı mikrofonda konuşmalar yapılırken, yine aynı mikrofonla, aynı sahnede konuşan Milletvekili Durdu Mehmet Kastal konuşurken ezan okunuyordu. Salondakilerden biri çıkıp ta ‘ezan okunuyor, konuşmaya ara verir misin?’diyen çıkmadı.

Milletvekili Gizligider, Kutsal topraklara ve inanca saygılı olduklarını anlatmadan önce okunan ezan’ın sesini duymamış mıydı? Hadi o duymadı diyelim, salonda biz gazeteciler duyarken, onların duymamış olması nasıl olabilirdi? Milletvekili Kastal konuşuyor, ezan okunuyordu ve sözlerini kesmeden tamamladı.

Bu olay bir başka siyasi partide yaşansa idi, kimlerin ne gibi yorumlar yapabileceğini düşünün.

Şimdi bu yaşananları anlattığım içen milletvekili Kastal bana da; “yazıp-çizerler. Boş ver sen onları!” mı diyecek?

Konuşulanlar arasında; “Karşımızda muhalefet yok!” sözleri ise yerindeydi, bu konuda da haklarını yememek gerekiyor. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar