29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak Duyarlı Başkanımız!..(2)

Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri’nin 25.’ncisi 2013 yılından bu yana bir adım daha atamadı.

Belediye Meclis Üyesi Fikret Has’ın ölümü gerekçe gösterilerek iptal edilen Çocuk Şenlikleri için getirdiğimiz öneriler o günlerde ciddiye bile alınmadı.

Oysa; tüm hazırlıkları tamamlanan şenliklerde, halk konseri yapılmayabilirdi. Diğer yarışmalar ve çocukların etkinliklerindeki dereceler sonucunda dereceye giren çocuklara “Fikret Has” adına ödüller verilebilir, değerli bir insanın adının unutulmaması için bir adım atılmış olabilirdi.

Yas tutmak yerine bir insanın adına saygı amacı ile yapılan güzelliklerin kalıcılığını yaşatması yerel yönetimlerin önemli hizmetleri arasında yeraldığına inanıyorum.

Osmaniye’de medyanın içerisinde bulunduğum her süreçte şu anki Belediye Başkanı Kadir Kara ile  görüşmelerim olmuştur. Osmaniye Belediyesi’ndeki görevleri süresi içerisinde nerelerde ve hangi gelişmelerde imzalarının da bulunduğuna biraz da olsa tanık olmuş biriyim.

Osmaniye yerel yönetiminin 30 yıla yakın sürecindeki imar, Fen ve bazı hizmetlerinin verilmesi noktasında imzaları bulunan şu anki Belediye Başkanı Kadir Kara’nın görevi ile ilgili herhangi bir eleştiri yapmayı halkımıza bırakıyorum.

Benim asıl sorgulamak istediğim “Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri” olduğunu belirterek, gelişmeleri gündeme taşımak istiyorum.

2013 yılında Belediye Meclis üyesi Fikret Has’ın ani ölümü nedeniyle iptal edilen Şenlikler, 2014 yılına gelindiğinde yine hazırlıklar yapıldı, çocuklar yayla şenlikleri için yarışmalara hazırlandılar.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın 5 Ağustos 2014 tarihinde basında yer alan açıklamasında; “Gazze’de Musul ve Kerkük’te, Doğu Türkistan’da çocuklar öldürülürken, Çocuk şenliğini yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz!” sözleri yer alıyordu.

Bu açıklamanın ardından gündeme getirdiğim köşe yazımda; Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri’nin “iptal” edilmesi yerine, değişik ülkelerde öldürülen çocukların anılara düzenlenmesi ve ödüllerin de böyle verilmesi önerisinde bulunmuştum.

Bizim önerimiz kabul edilmediği gibi Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri 2014 yılında da iptal edildi.  (Yarın devam edeceğiz) Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar