27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Affetmek olabilir mi?

Tüketim ürünlerinin gündelik olarak etiket değiştirilmesi üzerine, son günlerdeki tepkiler de yoğunluk kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında,”fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz”diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri vatandaşların yüreğini ısıtmaya başladı.

Kış mevsimi soğuklarının yaşandığı bu günlerde, tüketici ürünlerine yapılan gündelik zamların önüne geçilebilmesi, vatandaşın rahatlamasını gerektirebilecek bir açıklama olarak tanımlandı.

Fırsatçılara izin verilmeyeceği yönündeki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki satır başlarına baktığımda;  “Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz….

Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız….

Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.” Sözlerine elbette katılıyoruz.

Buradaki sözlerin biraz açılımlarına baktığımızda ise, “girdi maliyetlerinin üzerinde  fiyatlama yapılması” dikkat çekici tümce olarak akıllarda hesaplamaları da beraberinde getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anlatmaya çalıştığı;  “Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız…”sözlerini çok önemsiyorum.

Ülkemizin zenginliklerinin milletin tüm kesimine yansıtmak denilirken, bunun tam olarak uygulanabilmesi halinde bu ülkede zaten yoksulluğun önünün alınabileceği akla geliyor.

İşçi ve emeklilere yaşayabileceği kadar bütçeden pay ayrılırsa, ülkenin kaynakları vatandaşlara hakkaniyetle dağıtılırsa, işsizliğin önü alınırsa, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini sağlıklı yürütebilmesi için ekonomik sorunları çözümlenirse, birden fazla yerden maaş alanların sayıları azaltılarak, işsiz gençlerimiz buralarda çalıştırılmaya başlanırsa o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği sözlerin de gerçekleşebilecektir.

Bu işin bu şekilde çözümlenebileceğini düşünen biri olarak, ülke kaynaklarının belli kişi veya gruplara akıtılması yerine, milletimizin tüm kesimlerinin yararlanabileceği şekilde dağıtılmasına özen gösterilmesi ile yoksulluğun önüne geçilebileceği açık olarak ortaya çıkmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri ve uygulamak istediklerine vatandaş alkış tutar, sevinir ve sonuna kadar destekler.

Bir de bunun diğer yanına baktığımızda; ülke kaynaklarının belli oranı ile ekonomilerine yenilerini katanlar, tüketim ürünlerinin günü birlik artışlarında kasalarını dolduranlar, vergi yükünün vatandaşın sırtında ağır yük olması karşısında ses çıkarmayanlara ne demeli!?

Söz uçar, yazı kalır derler; bu sözlerin uçmaması ve uygulanması tüm vatandaşlarımızın beklentileridir.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar