28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Adı SEVGİ…

Soğuk kış gecesinden sabaha karşı uyandığımda yüreğim sıcacıktı, parmaklarımla karıştırmadan göz kapaklarımı açtım.

Kalbime giden daralardaki kanlar hızlanmıyor, içim üşümüyor, saçlarımı dağılmamış, ayaklarım uyuşmamış halde sabaha merhaba dedim.

İçimdeki rahatlık, yüreğimdeki sıcaklık, gözlerimdeki ışıltının adı Sevgiydi, güne sevgiyle başladım, avuçlarımda tuttuğum sevgiyi uçurdum gökyüzündeki güneşin ışınlarına…

Yeni bir güne, yeni yıl yıla merhaba demeye hazırlanırken, yatağımdan uyandığımda, dün akşamda bıraktım dertlerimi, sıkıntılarımı. 

Gece yarısında bir çuvala doldurup ağzını da sıkıca bağlayıp açtım sobanın kapağını yanan alevlerin içerisine boşalttım ağzı aşağı…

Ne yapacağımı, neleri anlatacağımı düşünürken yıl bitimine saatler kala, yeni yılı karşılamak üzere yüreğim hoplarken birden aklıma gelen o ismi aramak geldi aklıma.

Arayıp sormak, bir merhaba demek güne başlarken sevdiğin insana ne güzel bir duygu olsa gerek. Adını bilemediğin duygular içinde karanlık çökerken gökyüzünde, yürekteki sızıların dinmesi için kalemi eline
alıp kağıda duygularını dökmek istediğin anda, sevgi dökülüyorsa gözkapaklarınızın arasında, ne mutlu size…

En soğuk iklimlerde bile kalmışsa vücudunuz, yüreğinizdeki sevgiyi ve umudu yitirmemişseniz yaşıyorsunuz demektir.

Arayıp bir günaydın dediğinizde sırdaşınıza, karşılığında güzel bir gülümseme hissediyorsanız bakışlarında, hele de beklemediğiniz bir anda, “Seni seviyorum!” diye sözcük duymuşsanız gül kokulu dudakların arasında, güne güzel başlamışsınız demektir.

O gününüz tüm olumsuzlukları yıkıp geçer, sıkıntıları aklınızın ucundan bile geçirmeye düşünmeden günü bitirirsiniz.

Beklersin  gün akşam olmuş, gecenin karanlığının bile farkında olmamışsınız, hala gökyüzündeki güneşin sana gülümsediğini umutlarsın…

Yine günü tamamlıyorum derken,yeni bir günün neler getireceğini aklına getirme bugün, günü yaşa. Mutluluğu avuçlarında sıkı sıkıya tut, parmaklarını oynat yavaşca içine çek, kokla. Sonrası mı yüreğindeki mutluluğu çevrendekilerle paylaşmak için aç avuçlarını fırlat gökyüzüne doğru, tüm canlıların başından ayaklarına kadar dökülsün nar taneleri gibi gül yaprakları.

Sevgi ile yaşadığın anları anımsadığında korkuları atarsın yüreğinden, daha iyi giyinir, saçlarını tarayıp çıkarsın sokağa, selam verirsin yanından geçtiğin tüm canlılara.

Bir duvar dibinde gördüğün kedinin saçlarını okşarsın, tablacıya domatesin kilosunu sorar, iyi satışlar dileklerini bildirirsin. İnşaatta çalışan işçiye kolaylıklar dilersin. Sırtında çantası ile bir öğrenci gördüğünde derslerinde başarılar dilersin. 

Hele de bir güzel gelirse karşından, selam veresin geçer içinden yutkunursun, iç çekersin! İyi niyetli düşünmelisin, art niyetsiz düşünürsen selamın mutlaka karşılıksız kalmayacaktır.

Sev tüm insanları, ama iyi niyetle sev. Seni seviyorum demekten çekinme sakın tüm canlılara, iyi niyetle yürekten çıkan sevgilerin karşılıksız asla bırakılmayacağına inanarak yaşamalısın.

Bu duygularla seviyorum sizleri, en içten duygularımla yeni günlere merhaba derken, sevgi ve saygılarımı sunuyorum…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar