25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Adaya mı, Parti’ye mi?

Yerel seçimlere 60 gün kala il merkezi ve ilçelerimizde önceki seçimlerin heyecanını göremiyoruz. Sosyal Medya’yı kullanan siyasi parti ve adayları kendilerini ve ziyaretlerini herkesin evi veya işyerinde internet varmışçasına kullanıyorlar.


Sandığa girecek oyları halk belirleyecek, oylar kafalarda aday veya partilerin isimleri canlanıp, parmaklarla mühür basılacak ve zarflar sandığa konulacak. Bilgisayar sadece oyların sayılarını yazmakta, internet ise bilgilerin ilgili yerlere ulaşmasını sağlama görevini yapacaktır.


Ak Parti de Adana ve Hatay illerinde adayların isimleri açıklandı. Osmaniye’nin ilçe adayları henüz açıklanmazken, sanırım 29 Ocak günü açıklanması bekleniyor.


Bu arada Toprakkale ve Düziçi ilçelerinde mevcut Belediye başkanları kendilerini Aday ilan etmiş gibi gayet sakin şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.


Bu güne kadar ilçe adaylarının isimlerini açıklamayan Ak Parti’nin daha neyi beklediği merak konusu ola dursun, 30 mart yerel seçimlerinde kamuoyunda konuşulanlar, “Adaya mı, partiye mi?”şeklinde yoğunluk kazanıyor.


Komşu ilçe Ceyhan’da Ak Parti adayının MHP kökenli olması partililer tarafından tepki aldı. Bir grup partili hafiften dökülen yağmur altında toplanarak “Partiye evet, Adaya hayır!” sloganı atarak Ak Parti’nin Ceyhan belediye başkan adayı Alemdar Öztürk’e tepki gösterdiler, basın açıklaması yapılarak, Öztürk’ün geri çekilmesi önerisinde bulundular.


Komşu ilçede yaşanan tepkiler de gösteriyor ki, bu seçimde parti ile adayın bütünleşmesi önem taşıyor.


Osmaniye’mize döndüğümüzde, seçmen aday ve parti arasında kalmış durumda. Bazı insanlardan kente hizmet edecek adayın kazanması gerektiği konuşulurken, bazı insanlar da partisinin gösterdiği adayın yanında yeraldığını söylüyor.


Halk arasında konuşulanların çoğunluğunun 30 mart öncesinde değerlendirmesini bir araya getirdiğimizde bu seçimde insanlar partilerinden çok aday seçmekten yana tavırlı olduklarını gözlemliyorum.


Osmaniye merkezdeki adayların beklenen hareketlilik içerisinde olmaması, halkın sesi, gözü, kulağı ve dili olan basını önemsemez tavırlar içerisinde olmalarını anlamakta zorlanıyorum.


Sanırım, birisi Genel, diğeri yerel iktidarına güveniyor. Ya diğeri…?


Ak Parti, MHP ve CHP’den sonra BBP ve Saadet partisi de Merkez adaylarını açıklaması ile oyların 5 parçaya bölündüğünü hesap etmeye başladık. Aday sayılarının sadece bu 5 kişide kalmayacağını, diğer partilerin de aday çıkaracağını düşündüğümüzde sanırım 8 veya 9 siyasi parti Osmaniye merkez de seçimlere katılacak gibi görülüyor.


Hiçbir siyasi parti veya adayı halkın oylarını ‘çantada keklik’ olarak görmesin. Halkın oylarının geçmişte yaşandığı gibi sandıkta kime veya hangi partiye gideceği belli olmayabilir. Bu nedenle kazanmak isteyen parti ve adayları halktan kopuk, halktan uzak ve basından köşe bucak kaçarak halkın oylarına talip olmamalıdır.


Bazı anlarda umutların suya düştüğü, bir rüzgara kapılan kelebeğin kanatlarının enerjisini kaybetmesi sonucu sürüklendiği ve düştüğü yerin neresi bile olamayacağını bilemeyeceği anlar da yaşanabilir.


Halkımız sabırlıdır, inançlıdır, temiz yüreklidir ve güvenmeye önem verir. Halkın güvenini ve saf duygularını bir noktaya kadar kullanabilirsiniz, gün olur halkımızın nerede ne yapacağını anlayamayacağınız bir dersi ise sandıktan çıkacak sonuçlarla anladığınızda geç kalmış olmamalısınız. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar