27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aday olabilmek…

Aday sözcüğünü ilk duyanlar, akıllarına öncelikle siyasi partileri getirirler. Sivil toplum kuruluşlarındaki adaylıklar ikinci derecede düşünülür.


Yerel seçimlere bir yıl gibi bir süre kaldı. Siyasi partilerden Belediye Başkan aday adaylığı için isimleri geçenler var. Bazı isimler derinden değişik kişi ve gruplarla yakın ilişkiler içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bazı isimler de var ki, konuşmaları ile mangalda kül bırakmayacak derecede karşısında kendisini dinleyenleri usandırıyor. Bu mesleğin çilesi işte, dinliyoruz, susmasını isteyemiyoruz.


Avukatlara bir sorun üzerine konuşmaya gitseniz, arkasında ‘danışma ücretlidir’diye yazar. Yani Avukatlarla görüşmek ve sorununu anlatmak ücrete gerektiriyor. Oysa gazetecilerle saatlerce konuş, sorunlarını anlat, hatta haberini yaptır ücrete tabi diye bir olayımız yok. Ancak, abone olunursa veya reklam verilirse ücrete tabi oluyor.


Nasıl olsa konuşmalarını ücretsiz dinlediğimiz için siyasetçiler de gazeteciyi bulduklarında dilleri çözülüyor, usandırıncaya kadar konuşuyorlar.


Gelelim önümüzdeki yerel seçimler üzerine son gelişmelere. Siyasi partilerden her zaman isteğimi tekrarlamak istiyorum. “Partimiz kazansın!”diye aday göstermeyin. Osmaniye kazansın diye aday belirleyin.


Osmaniye gibi bir kenti yönetebilmek, sorunlarının altından kalkabilmek öyle kolay değil. Geneldeki iktidarla dişlilerin uyum sağlaması halinde yereldeki iktidarın iyi çalışabileceği sözlerini anımsayın.


Rahmetli Turgut Özal bir zamanlar, geneldeki iktidarın partisinden olan Belediye Başkanlarının daha rahat çalışabileceği yönündeki sözlerini anımsayın. O süreçte Osmaniye’de 32 yaşında  SODEP adayı İskender Türkmen Belediye Başkanı seçilmişti. Hükümetin muhalefet partisinin Osmaniye Belediye Başkanı İskender Türkmen’in  o yıllarda yaptıkları hizmetleri de anımsayın. Demek ki iş yapabilen önemliymiş, iktidardan yana olmak bir marifet değilmiş şeklinde yorumları da anımsatmak isterim.


1979 yılında Osmaniye Belediye Başkanı Güner Dinçer, bugünkü yeni Belediye hizmet binası önündeki Bulvarda üst geçit yaptırmıştı.  Aradan geçen yıllara bakın, bu gün bile kentte bir tane üst veya alt geçit bulunmuyor. O günkü kısır olanaklarla ilçe Osmaniye’de üst geçit yaptırılabiliyorsa, bugünkü maddi olanakları da göz önüne aldığımızda, sadece Musa Şahin bulvarı üzerinde en az üç tane alt veya üst geçit olmalıydı.


Teknoloji gelişiyor, insan beyni daha geleceği görerek çalışıyor ancak, bu çalışmalar nedense farklı şekillerde topluma yansıtılıyor.


Türkiye’nin 81 ili içerisinde sadece 80’inci ilde yaşanan bir gerçek var ki, bu olayın sorumlusunun da bugünlerde Osmaniye belediye Başkan aday adayları arasında isminin geçtiğini duymaktayız.


Türkiye’de hangi şehirlerarası otobüs terminalinin giriş ve çıkışı tek yoldan veriliyor? Türkiye’de hangi ilin otogarının giriş ve çıkışı Osmaniye’nin ki kadar trafik kurallarına aykırı olarak hizmet veriyor? Bu projeyi kim hayata geçirdi, uygulamaya koydu? Bu projeyi hayata geçiren bir insan, bu kentin kaderi ile oynadığı yetmezmiş gibi, bir de önümüzdeki yerel seçimde Belediye Başkanı olmaya hazırlanıyormuş. Aman ha, Ak parti yönetiminin böyle bir hataya düşmesini beklemeyiz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar