29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Acıtan reçeteler

  Salgının aldığı canlar, verdiği zararlar ile insanların tedirginlikleri hayatı zorlaştırırken, acı reçeteleri de beraberinde getiriyor.

Devletin en tepesindekinden, sağlık uzmanlarına kadar yetkililer insanlarımızı salgına karşı alınacak önlemler konusunda sürekli uyarıyorlar. Çözümü için bilim insanları bir an önce aşının bulunup insanlar üzerinde uygulamaya konulmasına uğraşıyorlar.

Bu arada acı reçetelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Hayat devam ediyor, insanların perişanlıkları karşısında yöneticilerin neler yapabilecekleri, yapmaya çalıştıkları, yaptıkları veya yapamadıkları tartışılır hale geldi.

Bir yandan covid-19 salgını, depremler, terörle mücadelede kaybettiğimiz canlar, komşu ülkelerde ve dış dünya ile ilişkilerimizdeki yaşananları izliyoruz.

Yapılan bir araştırmaya göre vatandaşın bankalara olan borcu 807 milyar lira olmuş.

Korona salgınına karşı uygulanan para cezaları insanlar için ne derece caydırıcı olabiliyor, salgını ve ölümleri ne ölçüde engelleyebiliyoruz? Tartışılır hale geldi.

Sağlık çalışanları ile görüştüğümüzde salgınla ilgili kaygılarını üzülerek dinliyorum. İnsanlar üzerinde hiçbir ayrım yapmadan giden canlarımız karşısında bizi yönetenlerin hala kullandıkları sözler, birbirlerine karşı kullandıkları dildeki hoş olmayan sözlerin ne zaman saygınlık içerisinde olabileceğini merak ediyorum.

Bazı anlarda ise gerçekleri saptırmak sureti ile anlatanları dinlediğimde ne diyeceğimi şaşırıyorum.

Önceki günkü covid-19 salgınındaki can kaybımız 90’lı rakamı bırakarak 103 kişi olarak açıklandı. Türkiye’de 11 Mart tarihinden bu yana can kaybımızın rakamı ise 11 bin 704 kişiye ulaşmış durumda. Bu da demek oluyor ki bir ilçe nüfusumuzdaki canları toprağa verdiğimiz anlaşılıyor.

Bu hafta sonundan itibaren yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Sokağa çıkma sınırlamaları, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı insanlar için sokağa çıkma yasaklarının uygulanması, bazı işyerlerindeki etkinliklerin yıl sonuna kadar yasaklanması gibi uygulamaların doğan olarak ekonomik anlamda yeni sıkıntıları da doğuracağını unutmamak gerekiyor.

Çözümüne gelince; salgınla mücadeledeki önlemlere ve kurallara özenle uyulmasıdır. Kişiler kendi önlemlerini titiz şekilde aldıkları ve olayı ciddiye aldıkları zaman sorunu kısa sürede çözüme kavuşturabileceğimize inanıyorum.

Salgınla ilgili sıkıntılı günleri yaşarken, Kanal İstanbul tartışmasını gündeme getirme olayı insanların kafasını karıştırıyor.

Aydın-Denizli otoyolunun temeli atıldı, bu yol için yap-işlet-devlet kapsamında yüklenici firmaya günlük 67 bin araç garantisi veriliyor.

Hizmete girmesi ile günlük bu kadar aracın geçme garantisi neye göre hesaplanıp veriliyor ve bu sayıya ulaşılamaması halinde bütçeden üzerinin tamamlanması olayı da ayrı bir tartışma konusu oluyor.

Bu garantiyi verenler, Türkiye’de günlük covid-19’dan ölüm sayısının garantisini verebiliyorlar mı dersiniz!?...

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar