25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Acılara tutunabilmek!

İnsanoğlu her türlü acı ya da acılara dayanabilir, üzerine bir de yaşamak için elinden geldiğinde direncini göstermeye uğraşır.

Acılar yaşarken insanlar, üzerine serpilenleri  ise unutulması kolay olmayabilir.

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in en çok satan kitaplarından birinin ismi; “Acıyı bal eyledik”, diğeri ise “Acılara tutunmak”

Bu kitapların  ismini taşıyan şiirleri notaya dönüştürürüp, sanatçılar tarafından yorumlanması ile halkın müzik kültüründe yerini almıştır.

Korkmazgil’in “Acılara tutunmak” isimli şiirini seslendiren ve yorumlayan Ahmet Kaya, bu günlerde iktidar tarafından gündeme geldi.

Kaya’nın mezarının Türkiye’ye getirilmesi yönünde çalışma başlatmaya çalışan iktidara karşı, Ahmet Kaya’nın aile; “Bırakın mezarında rahat uyusun!”dercesine karşılık verdi.

Kormazgil, “Acılara tutunmak” şiirinin ilk dizelerinde;

“Acı çekmek özgürlükse/ Özgürdük ikimiz de/O, yuvasız çalıkuşu/Bense kafeste kanarya/O, dolaşmış daldan dala/Savurmuş yüreğini/Ben bölmüşüm yüreğimi/ Başkaldıran dizelere.”diyordu.

Yine Hasan Hüseyin Korkmazgil’in kitabının ismini taşıyan ve en çok satan kitabı olan; “Acıyı bay eyledim” şiirinin ilk dizelerini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

«pir sultan ölür dirilir»

  bak şu bebelerin güzelliğine / kaşı destan /gözü destan /  elleri kan içinde /

kör olasın demiyorum./ kör olma da/ gör beni!”

       x  x   x

Geçtiğimiz hafta sonunda  Ana Muhalefet Partisi CHP)  Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 68 yaşındaki kardeşi  Celal Kılıçdaroğlu’nu kalp yetmezliği nedeniyle kaybetti.

Kılıçdaroğlu kardeşini toprağa vermek üzere  İzmit’e gittiğinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan “taziye mesajı” göndermişti.

Bu olay bir güzellikti, iktidarı ve muhalefeti ile acılı günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmak, halkın ve ülkenin geleceğine yönelik sağlıklı adımlar olarak değerlendirilir.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kardeşini toprağa verdiği günlerde, TBMM’de yapılan “Bütçe görüşmeleri” sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözleri ise hiç yakışık almıyordu!

Bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Soylu’nun sözlerini  ekranda kendi ağzından çıkan sözlerde izleyip, dinledim.

Öfkeli, şiddetli ve tedirgin beden dili ile Bakan Soylu’nun, Kemal Kılaçdaroğlu  ile ilgili; “Kemal Kılıçdaroğlu Şerefsizdir!” sözlerini birkaç kez söylemesi yakışık almadı.

CHP’li vekilleri kestederek; “Terörist, satılık adam, Fetö ile işbirlikçileri…” gibi yakıştırmalar yapılan sözleri İçişleri Bakanı Soylu’ya yakıştıramadım.

Bakan Soylu bunları konuşurken, Meclis’te “çay ve simit ikramları” yapılıyordu.  Bakan yardımcısı  İsmail Çataklı, elindeki simidi bölerek üzerine peynir sürmeye başladı, sonrasında da yemeye çalıştı.

Bakanı konuşma yaparken; simit üzerine peynir süren bir Bakan Yardımcısını TV ekranlarında vatandaşlarımız da izlemiş oluyordu.

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, İstanbul’daki patlamada yaşanan üzücü olayıh şokunu yaşarken, İçişleri Bakanı Soylu’nun; kardeş acısını yaşamakta olan Ana Muhalefet Liderine “Şerefsiz!” demesi mi, “Başsağlığı” dilemesi mi gerekir di!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar