27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Abdurrahman Yağdıran

Adanalı sözyazarı, bestekar, Adana’da Konservatuvar’nda THM’de ilk kadrolu hocası Abdurrahman Yağdıran, 85 yaşında  ilk klibini çıkardı.

TRT’nin Ankara Radyosu başta olmak üzere Bölge radyolarında, özellikle de Çukurava radyosunda Yağdıran’ın eserlerini dinliyoruz. “Adana yollarında pamuklar dallarında”, “Aman postacı, canım postacı”, “Bülbülüm kondu güllere”, “Elmayı daldan aldım”, “Dam üstünde bir güzel,” “Damat gel oynayıver”, “Gittiğin zaman yola”, “”Eşi olmayan ağlar”, “Bir garibim özüm yok” gibi eserleriyle tanıyoruz onu. Bazı eserleri ise çeşitli filmlerde film müziği olarak yayınlandı.



“Adana yollarında pamuklar dallarında” isimli eseri radyo, Tv, plak, kaset ve Cd olarak yaklaşık 20-25 sanatçı tarafından seslendirildi.

1994 yılında ORT televizyonunda çalıştığım sırada Adana’da tanıştım Abdurrahman Yağdıran ile. Adana’da bir kültür-sanat derneğinde yaklaşık 2 saatlik bir program yapmıştım. O zamanlar ORT televizyonunda “Sazımız sözümüz” programında yayınlamıştık.

Okuma yazmayı asker ocağında öğrenen, askerlik dönüşü ilkokulu dışarıdan sınavlara girerek diploma alan bir insan Yağdıran.Adana’da posta dağıtıcı olarak işe başlayıp 5 Ekim 1982 tarihinde emekli olan Abdurrahman Yağdıran, sanata, sanatçıya ve devlet adamlarına önem veren bir insan. 

Üç yıl önce Kadirli’de Aşık Feymani şenliklerinde karşılaştık, aradan 21 yıl geçtiği halde fiziksel olarak değişiklik göremediğim Yağdırdan ile saatlerce sohbet ettik. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı çok sevdiğini ve yakından tanımak istediğini anlattı bana. 

Geçtiğimiz günlerde Abdurrahman Yağdıran’ın 62. sanat yılında “Beni her gün taşıyanlar” adlı eserini video klip çektiğini öğrendim.  Bu ilk klibinin DVD’se Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü önemli destek vermiş. Bu DVD’lerden Sözlü ve MHP Lideri Bahçeli’ye hediye ettiğini öğreniyoruz.

Değerli üstad Abdurrahman Yağdıran’a sanat yaşamında başarılarının devamı ve uzun ömür dileyerek saygılarımı sunuyorum.

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar