24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5245
EURO34.8186
ALTIN2423.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

600 Yataklı Hastane!..

Osmaniye’ye 600 yataklı Devlet Hastanesi yapılacağı konusundaki seçimler öncesinde iktidar partili Milletvekillerinin sözleri, bu seçim öncesinde konuşulmaz oldu.

Osmaniye’nin Toprakkale sınırları içerisinde bulunan mevcut 250 yataklı Osmaniye Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı karşılamaması nedeniyle, yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için girişimler başlatılmış, geçtiğimiz seçimlerde Osmaniye’ye 600 yatıkla yeni bir Devlet Hastanesi yapılacağı kent halkına  anlatılmıştı.
 
Osmaniye AKP Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu tarafından yaptıkları açıklamada hastane yapımının takibini yapacaklarını belirtmişlerdi. 

2018 yılı seçimleri öncesinde hastane ile ilgili sözler, aradan bir yıla yakın süre geçmesine rağmen, önümüzdeki yerel seçimler öncesinde yeniden gündeme getirilmez oldu.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, 600 yataklı devlet hastanesi proje ihalesinin 10 ağustos perşembe günü Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını, bu hizmetin Osmaniye için bir devrim niteliği taşıdığını söylemişti.

Osmaniye’de İl Jandarma Komutanlığı civarına kurulması düşünülen 600 Yataklı Devlet Hastanesi’nin proje ihalesi 10 Ağustos 2017’de Sağlık bakanlığı tarafından yapıldığı belirtiliyordu.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda düzenlenen toplantıda, kente yapılması planlanan 600 yataklı hastane projesiyle ilgili bilgi verirken, proje sürecinin tamamlandığını, 2018'in üçüncü çeyreğinde ihalesi ve temel atma töreninin yapılmasının planlandığını söylemişti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öznavruz, 600 yataklı Devlet Hastanesi’nin, 132 bin 156 metre kare kapalı alanı, 23 bin 398 metrekare kapalı otoparkı ve 27 bin 175 metre kare oturum alanı olacağını belirterek, hastane içerisindeki diğer hizmet birimlerini de ayrıntıları ile dile getirmişti.

Toplantıya katılan AKP   Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise hastane yerinin askeri alan olmasından dolayı projenin başlamasında gecikme yaşandığını, sorunların aşıldığını ve en kısa sürede temelinin atılmasının planlandığını söylemişti.

Bu ön bilgileri anımsattıktan sonra bu günlere gelmek istiyorum. 31 Mart 2019 yılında yerel seçimler yapılacak. Bu seçim öncesinde iktidar partisi 600 yataklı yeni Devlet Hastanesi konusunda vatandaşı bilgilendirmiyor! Nedenini sokaktaki vatandaş gazetecilere soruyor ve yeni hastane hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Önceki gün AKP Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmişti. Sohbet sırasında Milletvekili Kaya’ya 600 yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili gelişmeleri sordum.

Aldığım yanıtta, şu anda ülkede daha önemli çözümlenmesi gereken sorunlar bulunduğunu, üç ile yapılacak olan Devlet Hastanesi arasında Osmaniye’nin de bulunduğunu, henüz ihalesinin yapılmadığını, ancak olayın takipçisi olduklarını, olayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini, bu sırada Sağlık Bakanı’nın da orada olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Sağlık Bakanı’na olayı takip etmesi talimatı verdiğini söyledi.

Benim anladığım şu ki, 600 yataklı Devlet Hastanesi bir sonraki Milletvekili seçimleri öncesinde yine vatandaşa anlatılacak gibi! Halkın beklentisi ise, bir sonraki seçime kadar Hastane’nin tamamlanarak hizmete girmesi olduğunu anımsatmak isterim. Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar