23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5861
EURO34.8267
ALTIN2412.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

4/C’liler ve SÖZ’ler!..

Seçimler öncesinde işçiler, memurlar, emekliler, dul ve yetimler, şehit aileleri, Gaziler, hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar, Öğrenciler, esnaflar ve aklınıza gelen herkes için söz değil, sözler verilir.

Muhalefetteki partilerin sözlerini doğal görüyorum, ancak mevcut iktidarda olupta yeniden iktidara gelebilmek için kendi dönemindeki eksiklikleri giderme adına muhalefet partilerinin sözcüleri gibi söz vermelerine anlam veremiyorum.

Son Milletvekili seçimlerinde, geçici işçiler, işsizler, emekliler ve çalışanlar üzerine bir çok sözler verildiğine hepimiz tanık olduk.

Yıllardır ülkemizde, 4/C maddesine göre çalışanların durumları  gündeme getirilir, çözümler istenir ve sözler verilir.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Milletvekili seçimleri öncesinde 4/C maddesine göre çalışanlar üzerinde de siyaset yapıldı. Sonuçta neler olduğunu Osmaniye’de yaşanan olaylardan anlamaya çalışıyoruz.

Değerli okurlarım; siyasi görüşünüz veya üyesi olduğunuz siyasi partiniz ne olursa olsun. Olaylara aklınızın süzgecini kullanarak bakarak  yazacaklarımı okuduktan sonra, bana karşı tepkinizi göstermenizi isterim.

Benim herhangi bir siyasi partide kaydım olmadığı gibi, olaylara siyasi anlamda değil, toplumsal anlamda insanların mutlu, huzurlu, sağlıklı ve emeklerinin karşılığını alabilecek kadar haklarının verilmesinden yana ‘hak’ isteyen bir anlayışa sahibim.

Burada sizlerle anlaşabildikse eğer, olaya geçmek istiyorum. Osmaniye Valiliği emrinde  4/C maddesine göre çalışan personelin ‘ek ödeme’ taleplerinin “Adana 1. İdare Mahkemesi” tarafından karara bağlanmasının ardından, olaya ‘Bakanlığın’ girmesi  suretiyle  değişik boyutlara çekilmesi kafaları karıştırıyor.

Davada sözkonusu olayın; Adana 1. İdare Mahkemesi’ndeki görüşülmesi sonucunda, 23. 06.2015 tarihinde verilen karara göre verilen kararın davacının lehine olduğu görülmektedir.
Olayın Osmaniye Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 23.07.2015 tarihinde iletilerek, Mahkeme kararının uygulanması istenmiştir.

Olaya; İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nce  “ek ödeme” konusunda 18.01.2016 tarihinde  Osmaniye Valiliği’ne bir yazı gönderildi.

Aynı yazının 81 ilin Valiliğine gönderildiği vurgulanırken, Sözkonusu yazının doğrultusunda işlem yapılması isteniyordu. Altındaki imzanın ise; Bakan adına Mükerrem Ünlüler olduğunu görmekteyiz.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce İçişleri  Bakanlığı’na 29.12.2015 tarihli yazısını inceliyoruz. Konunun; “Geçici personel ek ödeme” olduğu olayla ilgili olarak, Bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul imzası ile açıklamayı  görmekteyiz.

Davanın Mahkeme sonuçlarının ‘Tek Hakimle’ karara bağlandığı olayı anımsatılırken,  Mahkeme kararlarında kaç Hakim’in bulunması gerektiğini merak ediyoruz!?

Adli Makamların kararı, ne zamandan bu yana; ‘Bakanlık kararı’ ile kabullenmediğini merak ediyoruz?

2015 yılında 7 Haziran seçimleri öncesi, sonrasında 1 Kasım seçimleri öncesinde mevcut Hükümetin; “4/C’lilerle” ilgili sözlerinin böyle sonuçlar vermeyeceğine inanmıştım.
Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri ile İl Yönetimini bu
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar