29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

4+4+4’ün getirdikleri

Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya konulmasının duyulması üzerine Osmaniye’de de bir takım rahatsızlıklar yaşanmaya başlandı.


Örneğin; Namık Kemal ve Şehit Yasemin Tekin İlköğretim okullarının İmam Hatip’e dönüştürülmesi karşısında bu okullardaki öğrenci velileri tepkilerini dile getirdiler.


Bakanlık Osmaniye’de iki yeni İmam Hatip açılmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden isteyince, bu konuda diğer okullarda da yapılmakta olan okulların dönüştürülmesi sırasında bu iki okulun İmam hatip’e dönüştürülmesi kararlaştırıldı, Vali Cerrah tarafından da onaylandı.


Osmaniye ili olarak diğer illere göre derslik sıkıntısı fazla yaşanacağını sanmıyorum. Çünkü Osmaniye’de okul binaları diğer illerimize göre çoğunlukta. Ancak, İlköğretim okullarının yeniden ikiye bölünüp, eskiye dönüş diyebileceğimiz İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimlerine başlanılacak olması sırasında bazı okullarımızda kargaşa yaşanabilir diye düşünüyorum.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden aldığım bilgilere göre, kent merkezindeki  37 ilköğretim okulundun çoğunluğunda ilkokul ve ortaokul birlikte olacağa benziyor. Ek binalar ortaokul olarak yapılacaktır, ayrıca binalar arasında duvar çekilecektir belki.


Bazı okullarımız ilkokul, bazıları ortaokul yapılırken, bazı okulların da ilkokul ve ortaokul olarak eğitim ve öğretim verecek olmasında ne gibi sıkıntılar yaşanabileceğini ilerleyen süreç içinde göreceğiz.


Bir arsa üzerinde iki okul binasının biri ilkokul diğeri ortaokul olacaktır. Araya da duvar örüleceği için ilkokul ile ortaokul öğrencileri birbirlerini göremeyeceklerdir. Ortaokul kısmına yeni Müdür ataması yapılacaktır, yeni binaya yeni personel alınacaktır bunlarda ayrıntıları.


Osmaniye için çok az sıkıntı yaşanabileceğini söyledim. Ülkemizdeki diğer 80 ilde farklı sıkıntıların yaşanacağını tahmin ediyorum. Bina yetersizliğine kısa sürece çözüm bulunamazsa bu okullarımızda elbette sorunlar çoğalacaktır.


Biz yeniden Osmaniye’ye dönelim. İlkokul birinci sınıflara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin isimleri T.C. numarasını yazdıktan sonra internet üzerinden oturduğu mahalledeki okulun ismine çıkıyor.


Namık Kemal ve Şehit Yasemin Tekin İlköğretim okullarına bu yıl birinci sınıfa kayıt yapılmayacakmış. Çünkü bu iki okulumuz İmam Hatip’in orta bölümü haline dönüştürüldü. Geçiş kademeli olacakmış, yani bu okulun ortaokul bölümüne İmam Hatip öğrencileri yazılacak, aynı okulda önceki öğrenciler okulu bitirinceye kadar eğitim ve öğretimlerini görecekler.


Bu okullarımızın yakınında bulunan ve birinci sınıfa yazdırılmak istenen öğrenciler nereye gönderilecek? İnternet kaydında bulunduğu mahalledeki okul ismi çıkacak ama bu okulun dönüşmesi nedeniyle kayıt yaptıramayacak.


Bu konuda da iki okulumuzun yakınındaki öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir çözüm bulacaktır elbette. Taşımalı eğitime geçiş sonunda bir çok okul kapatılırken, şimdi kapatılan o okulların yeniden açılması gündeme gelecektir. Özellikle de köylerimizdeki okullarımız.


Dün taşımalı eğitimle birilerine para kazandıran anlayış, bugün yeniden eskiye dönüş yaparak kapatılan okulların açılmasını gündeme getiriyor.


İnşallah geleceğimiz iyi olur, diyelim ve bekleyip görelim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar