19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

400 Yataklı Devlet Hastanesi (3)

Osmaniye’de yeni Devlet Hastanesi inşaatının mevcut ek binanın yıkılarak yerine yapılması yerine Gaziantep yolu üzerinde bulunan Kuzey Çevre yolu yanındaki Oduncular ve Kömürcüler sitesinin yerine yapılması yönünde Belediye Meclisine götürülen öneri, Meclisin oybirliği ile benimsendiğini yazmıştım.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın, 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi konusunda bazı açıklamalarını yerel basından okumuş olmalısınız. Milletvekili Önal yeni hastanenin 2018 yılına kadar tamamlanacağını söylüyor. Milletvekili Önal mevcut 350 yatak kapasitesi Devlet Hastanesi’nin ‘Bölge Hastanesi’ gibi çalıştığını da sözlerine ekliyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi ve ek binası dahil olmak üzere Tek Psikiyatri doktoru görev yapıyor, bu doktor da ek binada bulunuyor. Bölge Hastanesi konumunda hizmet veren bir hastanede tek doktorun bulunmasının hastalar açısından sıkıntılarını düşündüğümüzde önce tek olan doktor sayısının artırılması yönünde de çalışmalar bekliyoruz.

Osmaniye’de psikolojik sorunları nedeniyle tedavi görmek isteyen çocuk, genç ve yetişkin insan sayılarının yoğunluğunu düşündüğümüzde, randevu talebinde bulunulması halinde 35 günden öncesine gün verilmiyor. Gün verirken de 182’deki görevli bir hafta sonra yeniden aranması önerisinde bulunuyor.

İlk muayenesini olan vatandaşa doktor bir hafta sonra gelmesini söylese de yeniden randevu alabilmesi bir ay gibi bir süre sonrasına verilmesi ile tedavilerle aksamalar olabiliyor. Öncelikli olarak bu tür olaylarda yetersiz doktor sayılarının artırılmasını kamuoyu adına istiyoruz.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet veren ek binanın 400 yataklı olarak Sağlık Bakanlığı’nca 2016 yılı yatırım programına alınmasının ardından, başlatılan çalışmaları daha önceki yazılarımda anlatmıştım.

Yeni Hastane için 134 milyon Tl toplam bütçenin 2016 yılı için kullanılabilir serbestisinin 13.4 milyon Tl olduğunu Milletvekili Suat Önal belirtiyor. Yılsonuna kadar yapım ihalesine başlanılacağı vurgulanıyor.

Hastane yeri olarak Belediye Meclisi’nden istenilen Oduncular ve Kömürcüler Sitesi’nin yerinin boşaltılması, buradaki esnafa yer bulunması çalışmaları önümüze çıkıyor. Buradaki esnafın çıkarılması ve yer bulunması olayının 2016 yılı sonuna kadar yetiştirilememesi halinde ne olacak? Belediye Meclisinin aldığı karara baktığımızda; Hastane yapılması koşulu ile birlikte, Belediyece uygun görülecek eşdeğer arsa ile takas veya trampa yapılması ve inşaatına da 31.12.2016  tarihine kadar başlatılması koşulu ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğine buranın verilebileceği sözcüklerini iyi okumak gerekiyor.

Yeni Hastane yapımı için 2016 yılı ödeneği ayrılmış ve ihalenin yapılması gerekiyor. Ancak; Belediye Meclisi’nden geçen arsa takas veya çıkarılacak esnafın yerinin belirtilen tarihe kadar bulunamamış olması halinde ortaya ne gibi sorunlar çıkabileceğini de iyi hesap etmek gerekiyor.

Mevcut ek binanın yerine yapılması ve zaman kazanılması ortada dururken, farklı yöntemlere başvurmak suretiyle yeni hastane inşaatının yapılmasının geciktirilmesi gibi sorunların oluşması halinde kimler sorumluluk alacaklar?

Osmaniye Ağız ve Diş Hastanesi’nde yaşanan olayları gördük, en az 4 Müteahhit değiştirildi, seçim öncesi ivedi olarak hizmete girdi, ama inşaattaki sıkıntılar yine bitmemişti.

Yeni Devlet Hastanesi yapımı konusunda neden farklı bir arsanın istenildiğini, şu anki arsanın ise ne olarak kullanılacağını Osmaniye kamuoyu adına merak ediyor, soruyoruz… Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar