26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

400 Yataklı Devlet Hastanesi (2)

Osmaniye’ye yeni Hastane yapılması ile ilgili yazımın önceki sayısındaki bölümünde bir giriş yapmıştım.

Yazımın bundan sonraki bölümlerini yine okurlarımla paylaşmak istiyorum. Şunu da öncelikli olarak belirteyim ki; “KÖR” zihniyet anlayışı ile değil “GÖR” zihniyet anlayışı ile yaşayan bir insanım.

Osmaniye’de 400 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapılması çalışmalarında emeği geçenleri öncelikle kutluyoruz. Hastanenin ivedi olarak inşaatının tamamlanması ve hizmete girebilmesi için çalışmalar yapanlara da teşekkür ediyorum. Ancak; 400 yataklı Devlet Hastanesi için hazırlanan  bilgi ve projelerle ilgili gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, mevcut ek binanın yerine yapılması olayı ağırlık kazanırken; Osmaniye’de hangi sivil toplum örgütleri hastane yerinin değiştirilmesi için imza topladılar? Böylesi bir öneri Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti yönetimine de geldi. Yeni Devlet hastanesinin şu anki  “Oduncular ve kömürcüler Sitesi” arsası üzerine kurulması yönünde bazı STK’ların bir araya gelmelerinin arkasında kimler vardı, amaçları neydi?

Şunu belirtelim ki, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak bu işin içinde farklı amaçların ve çıkar ilişkilerinin olduğu kuşkusu ile bize gelen öneriye sıcak bakmadık. Bu sitedeki esnafların yerinden oynatılması ile birlikte onlara ticaret yapılacak eşdeğerde bir başka arsanın bulunması olayı söz konusuydu. Şu anki inşaat çalışması yapılması düşünülen arsa ve binanın bulunduğu yerde su mu çıkmıştı? Ya da burası ‘deprem kuşağında mıydı?’

Allah aşkına, şu Ramazan ayında birileri çıksın da 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi binasının yer değişikliği olayının perde arkasını halkımıza anlatsın!

Osmaniye Belediyesi’nden istenilen yer, Meclis üyelerinin “oybirliği” ile benimsendi. Olay bununla bitmez ki! Peki burada ticaret yapan oduncu ve kömürcü esnafı için yeri kim bulacak? Belediye bu kararı alırken, buradaki esnafın da hakkını koruyarak görüşmelerini gündeme taşıdığına göre, Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliği bir arsa bulmak zorunda kalacak.

Belediye Meclis üyelerinin aldığı kararın da zaten bu yönde olduğunu düşündüğümüzde, 31 Aralık 2016 tarihine kadar başlatılması koşulu karşısında Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arsa arayışı içine girecek.
Şu anki Osmaniye Devlet Hastanesi 250 yatak kapasitesindeyken, yatak sayısı artırılarak 350 yataklı olarak hizmet vermeye başladı.

Ek bina olarak kullanılmakta olan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ise labirent gibi koridorlar, bina dışına yapılan tuvaletler, polikliniklerin bulunduğu yerlerin konumları ile her geçen gün kullanımı sağlıksız durumdaki hizmetini sürdürüyor. (İnanmayanlar gidip ek binadaki hizmet birimlerini görebilirler, bu konuda kanıtlı yazıyorum)

Osmaniye’de 400 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapılması ve eski binanın yeri ile birlikte çevredeki bazı arsa ile binaların da bu kapsama alınması ile ilgili bilgileri öğrendiğimizde, Osmaniye’de yaşayan tüm insanlar da sevinçle karşılamıştı.

Ne zaman ki, hastane ile ilgili bilgiler paylaşılmaya başlandı, ardından birileri farklı çakmaklar çakmaya başlayarak arsa yerinin değiştirilmesi yönünde çalışmalar başlattı. Bu konuda yerel basını bile kullananlar olurken, benim meslektaşlarım olayı iyi okuyamaya gerek duymadan balıklama atlayanlar bile oldu.

Milletvekilimiz Suat Önal’ın “Hastane Müjdesi” ile ilgili basında çıkan açıklamaları ve geleceğe dönük olası süreçte yaşanabilecekleri yarınki sayımızda paylaşalım. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar