18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4951
EURO34.8577
ALTIN2480.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

37 yıl önceki Başkan

Osmaniye’nin 37 yıl önceki yerel yönetimine götürmek istiyorum sizleri.

Yerel seçimler sonunda hiç umudu olmayan CHP, dönemin Genel Başkanı Bülent Ecevit’in seçime bir gün kala son seçim mitingini Osmaniye’de yapmasının sonunda Belediye seçimlerini kazandı.

CHP’nin adayı, Güner Dinçer ve partisinin ilçe yönetimi bile bu seçim zaferine şaşırmıştı.

Bugünkü Belediye hizmet binasının yerinde o gün de Belediye hizmet binası vardı. Güner Dinçer’in Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde özellikle Belediye işçileri ücretlerine iyi zam yapılmıştı. Başkan Dinçer sendikacılıktan gelme bir yöneticiydi.

İskenderun Demir Çelik fabrikalarında çalışan işçiler kadar maaş almaya başlayan Belediye işçisinin o dönemde bir çoğu evleniyordu. Çünkü o yıllarda Demir Çelik fabrikalarında çalışan bekar erkekler, maaşları yüksek olduğu için kız istemeye gittiklerinde elleri boş dönmüyordu. Bu na bir de Belediye işçileri eklenmişti.

O dönemde Osmaniye Belediye Meclis üyesi olan Hasret gazetesi sahibi Gökhan Erkmen’in, Güner Dinçer’in Belediye Başkanlığını şu anda bilenlerden biri olduğunu da anımsatmak isterim.

Belediye Başkanı Güner Dinçer göreve gelir gelmez projelerini hayata geçirmeye başladı. 29 Temmuz 1978 tarihinde Günaydın gazetesinde yayınladığım gördüğünüz haber küpüründe, Osmaniye’de üst geçitler yapılacağı yönündeydi.

Başkan Dinçer bir değil, birden fazla üst geçit düşünüyordu ve bunu da ilgili Bakanlıklara projeleriyle birlikte sunmuştu.

Nihayet şu anda da Belediye binası olan, o günkü Belediye binası ile karşı tarafındaki Jandarma karakolu arasına üst geçit yapıldı. Üst geçitin öyle fazla maliyeti de olmamıştı. Halil Erkul’un sanayisinde ucuza malolmuştu.

Osmaniye’de 37 yıl öncesinde yaptırılan üst geçitin kullanılıp kullanılmadığı veya 1984 yılında sökülüp sökülmediği yorumlarını bir kenara bırakırsak; bu gün yeni üst geçitler yapılıp yapılıp yapılmaması veya alt geçitler düşünülüp düşünülmemesi asıl konumuz olmalı.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğuna ve yayalar ile taşıtlar arasındaki geçişler noktasında olaya baktığımızda 37 yıl sonrasında Osmaniye trafik sorunu yönünden nereye gelmiştir?

37 yıl sonra yeniden aynı arsa üzerinde Belediye hizmet binasını görüyoruz. Musa Şahin bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğu 37 yıl öncekinden kat kat fazla. Trafik ışıkları yok, bunu da bur kenara bırakıyoruz, Belediye hizmet binasının girişinde Bulvar üzerinde trafik akışı nefes alamıyor. Salı pazarı yönüne giden kavşakta günde bir çok kez kaza oluşuyor.

Beledi Başkanı Kadir Kara Bulvardaki trafik akışına çözüm için, battı-çıktı düşündüğünü söylüyordu. Belediye binası hizmete girdi, ama hala bir çalışma göremiyoruz.

Araçlar için battı –çıktı düşünülürken, yayalar için neler düşünüldüğünü merak ediyoruz.

Osmaniye halkı sabırlıdır, beklemesini bilir, daha doğrusu Osmaniyeli “Kadir bilir!” Ama Kadir’de Osmaniyeliye hizmet etmek için bu makamda bulunuyor.

Osmaniyelinin ‘Kadir Bilir’ olmasına, Kadir’in de bu halkın sorunlarına çözüm bulacağına inanıyoruz ve bekliyoruz. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar