29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

30 yıl sonrası

Osmaniye’nin 30 yıl sonrasında gelinen noktayı paylaşmak istedim bugün sizlerle.

Atatürk Caddesi üzerindeki Belediye eski hizmet binasının bugünkü Belediye Meclis kararı ile satılacağı kararı alındığını öğreniyoruz.

Osmaniye Belediyesi yeni bir hizmet binası yaparak buraya taşındı. Eski binanın ise satılması düşünülmüş ve karar alınmış.

Eski binanın yapılma amacına dönmek istiyorum. 15 Mart 1984 yerel seçimlerinde SODEP Adayı İskender Türkmen Osmaniye Belediye Başkanı seçilmişti. Belediye hizmet binası ise şu anki yeni Belediye binası yerindeydi.

Dönemin Belediye Başkanı İskender Türkmen Atatürk caddesi üzerindeki binayı Belediye turistik oteli olarak yaptırmış ve arsa sahibinden de ‘turistik otel’ yönünde hibe olarak aldığını öğrenmiştik. Bina yapıldı ama, hizmete girmesi noktasında Türkmen’den sonraki Belediye başkanları sadece eleştirmekle kaldılar. Nasıl yaptılarsa bu bina günün birinde Belediye hizmet binası olarak hizmete girdi. Turistik otel’de unutuluverirken, arsa sahibinin bağışlamasındaki koşulu nasıl halledildi onu da bilemiyoruz.

Dönemin Belediye Başkanı Türkmen bundan 30 yıl öncesinde ikinci kez aday olmazken Osmaniye için neler söylemişti: “Belediye hizmetlerini kendi dönemimde çözdüm. Altyapı hizmetlerini çözdüm. Üstyapı hizmetleri çalışmaları; imar planına göre yolların, yeşil alanların, otoparkların açılması, kavşakların düzenlenmesi bunlar da çözümlenmelidir. Ekonomik açıdan Osmaniye’nin sanayileşmeye ihtiyacı var.Bu işsizliğin en büyük çözümüdür. Bir de daha kültürlü, daha düzeyli, daha bilinçli gençler yetiştirmek için kültürel hayata önem verilmelidir.”demişti.

Türkmen döneminde; Zorkun yayla sınırlarında bulunan; Gerekmez, Gürdük ve Beypınarı içme suyunu Osmaniye’ye getirme çalışmalarının yanında, kanalizasyon altyapı çalışmalarına da başlamıştı. Şu anda Belediye Kent müzesi olarak yapılan bina yine Türkmen döneminde yapılmış, halen kullanılmakta olan MAN marka Belediye otobüsleri 1985 yılında alınarak hizmete girmişti.

Aradan geçen yıllara bakıyoruz, 30 yıl öncesinde Başkan Türkmen’in sözlerini anımsatmak istiyorum. İşsizliğin önlenmesi ve gençlerin bilinçli yetişmelerini sağlama adına kültürel hayata önem verilmesi noktasında Belediye olarak nerelerdeyiz?

Osmaniye Belediye Meclisi’nin satma kararı aldığı eski hizmet binası 1985 yılında yükselmeye başladığını anımsadığımızda 30 yıllık bir inşaatı alacak müşterinin bu binayı yıkıp yeniden yaptırması gerekebilir.

Osmaniye’nin daha geniş meydan ve yeşil alanlara gereksinimi var. Valilik konutu yanındaki Özel İdare işhanının yıkılma kararı alındığını öğreniyoruz, Vali konutu da buradan taşınacağını düşündüğümüzde bu alanın geniş bir Meydan olabileceği akıllara gelmeli diye düşünüyorum.

Biryerleri elden çıkarmak, satmak yerine Osmaniye’nin geleceğini düşünerek geniş Meydanlar, Parklar, yeşil alan ve çocuk parkları ile Kültürel etkinliklerin yapılabileceği yerlerin artırılmasına önem verilmelidir.

Osmaniye Belediyesi Başkan ve Meclis üyeleri ile birlikte ortak akılda birleşmenin yöntemi, yukarıda saydığım gereksinim duyulan yerlerin çoğaltılmasından yana olmalıdır.

Gelecekte çocuklarımız ve torunlarımız bizlerden sözederken, kızmasınlar, eleştiri odağı haline gelmeyelim. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar