24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5851
EURO34.9295
ALTIN2430.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

30 Mart 2014

Bu tarihin Osmaniye ili adına önemi unutulmayacak olaylara sahne olacağa benziyor.



30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olana yerel seçimlerin 81 il arasında önemli yerinin olduğunu birlikte düşünelim.



Osmaniye ili MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin memleketi. Ayrıca şu anda yerel iktidarda da MHP’li bir belediye Başkanı bulunuyor. Mevcut Başkan üstelik ikinci defa aday gösterilmiş olması, ayrıca Osmaniye’nin Belediye Başkanlığı tarihinde aynı partiden üst üste ikinci kez seçilme olayının yaşanmamış olması da düşündüğümüzde önem taşıyor.



Bahçeli, bu seçimde adayının ikinci kez seçilebilmesi ve Osmaniye belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştirmesi için ağırlık gösterecektir. Aynı şekilde MHP yönetimi ile mevcut Başkan Kadir Kara da olanca ağırlığını koyacaktır. Yerel iktidar seçimler öncesinde Osmaniye’yi şantiyeye çevirecek, hizmetler yoğunlaşacak, kazanan halkımız olacaktır.



Muhalefet kanadına baktığımızda yerel seçimlerde oy oranının yüzde 50’nin altına düşürmek istemeyen Başbakan Erdoğan ve Ak Parti, MHP’nin kalesinde seçimi kazanabilmek için çalışmalarına ağırlık verecektir. Hükümet kanadı olanca ağırlığı ile Osmaniye’ye hizmetleri sunmaya çalışacak, değişik yöntemlerle Ak parti adayının seçimi kazanması için uğraşlar verilecektir. Şu anda 13 aday adayının başvuru yaptığı Ak parti’de mevcut başvurulardan mı, yoksa il dışından birinin mi aday gösterilip gösterilmeyeceği kamuoyunda yoğun şekilde konuşuluyor. Adayın kesinleşmesinin ardından Osmaniye’de yerel seçimlerin kazanılabilmesi için yoğunluk hızlanacaktır. Başbakan Erdoğan 30 mart öncesinde belki iki defa Osmaniye’ye gelecektir. Bunlardan birinin kamu yatırımlarının açılış töreni, diğerinin de adayının elini kaldırıp Osmaniye’de yaşayanlardan oy istemek şeklinde olabilecektir.



MHP Genel Başkanı Bahçeli mutlaka memleketine gelecek ve adayını hemşehrilerine emanet ederek destek isteyecektir.



CHP kanadına baktığımızda ise geçen dönem aday olan Mimar Haydar Aktürk, seçimin kaybedilmesinin ardından soluksuz olarak aday olarak çalışmasını sürdürüyor. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ay içerisinde Osmaniye’ye geleceği ve adayı Aktürk için oy isteyeceğini öğreniyoruz. Kılıçdaroğlu’nun Osmaniye’den ayrılmasının ardından parti yönetimine ağır görevler düşüyor. Seçimlerden zaferle çıkılmaya inanmak ve çalışmaları yoğunlaştırmakla zafere ulaşılabileceğini CHP’nin İl ve Merkez ilçe yönetimin uğraşları önem taşıyor.



Osmaniye kamuoyunda yıllardır yapılan söylentilere CHP yöneticilerinin son vermesi  önem taşıyor. MHP’nin seçimi kazanmasında, CHP’nin oyları ile destek verildiği yönündeki sözlere son verilmesi için yöneticilerin inançlı ve kararlı çalışmaları önem taşıyor. CHP’nin bu imajı kırması için oy sayısını koruması ve kazanabilmek için ağırlığını azaltmadan çalışması gerekiyor. Osmaniye’de 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Ak Parti ile MHP arasında geçeceği imajını kırmak, CHP’nin adayının da aradan sıyrılıp, İskender Türkmen veya Güner Dinçer döneminde olduğu gibi olabileceğinin de hesabının yapılması gerekiyor.



Böylesi bir durumda; Ak Parti seçimlerini alamadığına, MHP’de kaybettiğine ve seçimi Ak Parti’ye kaptırmadığına üzülmeyecek, “ikimiz de seçilemedik, üçüncü aday gelip koltuğu aldı”diye kendilerini fazla üzmeyeceklerdir. Ama önce inanmak koşulu ile, çalışan kazanacaktır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar