20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

20. yıla giriyoruz

Osmaniye’nin İl olmasının 20.’nci yılına girmek üzere olduğumuz bu günlerde ne gibi hazırlıkların yapıldığını merak ediyorum.

Osmaniye ilçesi, 1996 yılında Belediye Başkanı Musa Şahin’in üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi sonucu, Belediye başkanlık görevini yerel ara seçimlere kadar Memili Kırıkkanat yürütmüştü.

Yerel ara seçimlerin tarihinin belirlenmesinin ardından siyasi partiler ve adayları çalışmalarına başlarken, Osmaniye halkının Refahyol Hükümetinden istekleri İL statüsüne kavuşmaktı.

Bu olayla ilgili siyasi partilerin yöneticileri, aday adayları, sivil toplum kuruluşları ve halk birlikte hareket etti.

Osmaniyeli seçmenin oyu ile yerelde iktidar olmak isteyen Refahyol Hükümetinin başındaki Başbakan Tansu Çiller 7 Ocak şehir stadyumuna helikopterle gelerek buradan şu anki Muşa Şahin Bulvarı üzerindeki PTT binası önünde seçim konuşması yapmıştı.

Başbakan Tansu Çiller’in Osmaniye ziyareti ve mitingine Türkiye’nin değişik illerinden otobüslerle kamu kurumlarında çalışan memurlar ve özellikle de öğretmenlerin getirildiğine tanık olmuştum.

Mitingde kitleyi kalabalık gösterme adına böylesine bir projeyi hayata geçiren DYP, Osmaniye’ye il olma sözünü de veriyordu.

DYP-RP ortaklığındaki Refahyol Hükümeti Osmaniye’nin İl olması için 24.10.1996 tarihinde neticeyi kamuoyu ile paylaşıyordu.

Yerel ara seçimler yapıldı, Osmaniye’nin İl yapılmasında en büyük katkının kendisinde olduğunu Hükümet ortağı iki parti de seçmene anlatmaya çalışıyordu.

Seçimler yapıldı, sonuçta iktidarın birinci konumundaki partisi DYP adayı değil de, ortağı konumundaki RP adayı Av. Mehmet Gürbüz, İl Osmaniye’nin ilk Belediye Başkanı seçilmişti.

Osmaniye’nin il statüsüne kavuştuğu 24. Ekim 1996 tarihinden bu yana 20. yılına giriyoruz. Pazartesi günü Osmaniye’nin il olarak 80 plakayı almasının 20. yılına girerken kentte ne gibi kutlama çalışmaları veya programların yapıldığını merak ediyorum.

Osmaniye ili aradan geçen 19 yıl süreci içerisinde bugün merkezde 254 bin 116 kişi olmak üzere il nüfusunun 512 bin 873 kişi olduğu kaydedilmektedir.

Nüfusu hızla artış gösteren İl Osmaniye’de yükselen binalar, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar, Kaymakam yerine Vali’lerin gelmesi, İlçelerimizde Kaymakamların görev yapıyor olması, Kurum Müdürlüklerinde çalışan personel sayısının artırılması gibi değişiklikleri görmekteyiz.

Kentsel değişim anlamında, sosyal, kültürel, sanatsal ve toplumsal ve şehirleşme anlamında 20. yıla girerken değişimlerin de önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yeşil alanlar yönünden kentimize baktığımızda her geçen yıl azalma görmekte olduğumuz gerçeğini inkar edemeyiz. Kent merkezindeki araçların trafik akışı, otopark yetersizliği, çok katlı binaların çoğunluğunda  araç parklarının bulunmaması sorunlarının çözümlenmesi sabırla beklenir duruma geldi.

Yeni Valilik binası, Belediye binası, Kent Müzesi, Devlet Hastanesi, Spor Salonları ve son olarak Karaçay dere yatağının düzenlenmesi gibi gelişmelerin 20 yılda başarı sayılıp sayılamayacağını da hesap etmek gerekiyor.

Bir kentin tanıtımı için 19 yıl önce yapılan kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerin daha çok olduğunu anımsatarak, kentimizin gelişmesi için çalışan herkese teşekkür ve başarılarının devamını diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar