04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

17-28 Temmuz arası

Bugünün 15 Temmuz  olduğunu biliyorum. Bir halk deyimi vardır; “Yılanın başını küçükken kesmediğin zaman, büyüdüğünde sizi nereden ve nasıl sokacağı belli olmaz!”diye konuşulur.

Bir başka halk deyimi daha vardır ki; “Karga besle gözünü oysun!”diye  anlatılır.

Bugün için resmi makamların öncülüğünde bir takım etkinlikler yapılacak. “15 Temmuz darbe girişimi” kınanacak, bu yönde tepkisel sözcüklerin kullanıldığı konuşmalar yapılacak.

Bence bugün için; Nerede eksikliklerimizin olduğu, nerelerde hatalar yapıldığı, darbe girişime kadar geçen süreçte kimlere o yolların açılıp açılmadığı, ne gibi ödünlerin yine hangi ereklerle verildiğinin “özeleştirisi” yapılmalıdır.

12 Eylül 80 darbesi sonrası palazlanmaya başlayıp, ardından genişleyerek tüm kadrolarını önemli noktalara yerleştiren o “cemaat” taraftarlarının nasıl farkına varılamadığını birileri çıkıp “özeleştiri” vermelidir!

İki gün öncesinde bir Köy görünümlü yerleşim yerinde yıllardır çalışmalar yürüten ve babadan oğula gelen bir geleneğin yönetimin başındaki kişi hayatını kaybetti.

Bu “tarikat veya cemaat Lideri” konumundaki kişinin cenazesinde yaşanan izdiham akıllara ziyandı.

Bu güne kadar herhangi bir siyasi parti Liderinin mitinglerinde toplayamadığı kalabalık ekranlara yansırken, siyasilerden önemli isimlerin de orada olması elbette tartışma konusu haline geliyordu.

Benim anladığım inanç ve din; asıl kaynağından öğrenilmelidir. Müslüman’ım diyen bir insanın; Kitabı Kur’an, Peygamberi ise Hz. Muhammed olmalıdır ve bilgilerini bu kaynaklardan öğrenmelidir.

Bu günlerde bu olaylar yaşanırken, emeklilere yapılan yüzde 25 zammın, maaşlara nasıl yansıyacağı konusu ise gölgede kalıyordu.

Maaşlarını 17-28 Temmuz tarihlerinde alacak olan SSK ve BağKur emeklileri, TBMM’den çıkan karara göre hesaplarına yatan parayı aldıklarında görecekler ve düş kırıklığı yaşadıklarını anlayacaklardır.

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zammın, son aldıkları 7.500 Tl’nin üzerinde yapılacağını sananlar; 17-28 Temmuz tarihleri arasında nelerin değişip değişmediğini göreceklerdir.

 Emekli maaşlarına zam yapıldı ama, “Kök” maaşlarına yansıtıldı. Bu artışın nereye yarayacağını da tartışmak gerek!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yıllardır AKParti iktidarına destek verdi.   Bahçeli’nin Memleketi ve Milletvekili seçildiği kentte 6 şubat depremlerinden etkilendi.

LGS sınavları yapılırken, MEB tarafından, “depremden zarar gören illere kontenjan” tanınması ile ilgili açıklamada yapıldı.

 Osmaniye bu iller arasında yer almıyordu. Olaya; Bahçeli’nin el atması gerekirken, CHP Milletvekili Asu Kaya gündeme getirip yanlışlığın düzelmesini sağlayan girişimde bulundu.

Emekli maaşları konusunda, yüzde 25’lik artışı yeterli görmeyen Bahçeli bir konuşmasında; “işçinin, memurun, esnafın, emeklinin, çiftçinin, sanayici, müteşebbis ve bakıma muhtaç her insanın arkasında olduğumuzun bilinmesi istiyoruz.

MHP olarak açık ve samimi teklifimiz şudur; ilk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.”diye konuşuyordu.

Teklif TBMM’ne gelip, Milletvekillerini oylarına sunulduğunda; “AKParti ve MHP” oylarıyla, emekli maaşlarına yüzde 25 zam kabul ediliyordu.

Ak Parti’yi anladım ama, MHP Lideri Bahçeli’nin sözlerine rağmen, MHP Milletvekillerinin AKParti milletvekilleri ile aynı kararı almasını siz nasıl karşılıyorsunuz? MHP’li vekiller Genel Başkanlarının sözlerini duymamışlar mı!? Diye düşünüyorum.

Bu arada SSK ve Bağkur emeklisinin “Kök maaşına” yüzde 25 zammı hak gören, Milletvekillerinin emekli maaşlarının 60 bin Tl’lerde olduğunu da bilgi notu olarak vermek isterim.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar