29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3666
EURO34.9744
ALTIN2325.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

14-15 şubat

Yılın en güdük ayını yaşarken, yerel seçimlerin hareketli günleri de 14 şubat “Sevgililer Günü” ile birlikte başlayıp, 15 şubat günü de devamını getirdi.


14 şubat Sevgi’nin, dostluğun, güzelliğin, mutluluğu ve sevmeyi bilenlerin yani “Sevgililer Günü” olarak kutlanır. Sevgi denildiğinde aklınıza sadece karşı cinse karşı duyulan sevgi gelmemeli. Anne, baba, kardeş, arkadaş, akraba sevgilerinin de önemi büyüktür.


Sevgiliye duyulan sevgi olarak tanımlamak yerine sevgi yi bir bütün olarak ele almak gerekiyor.


İşte böylesi bir günde, yani 14 Şubat’ta Ak Parti Osmaniye belediye Başkan Adayı, Avukat şair Mehmet Gürbüz seçim bürosunun açılışını yaparken, şiirlerle başladı konuşmasına. Avukat olması, şiiri sevmesi ve konuşmayı sevmesini de bütünleştirdiğimizde Bakan Veysel Eroğlu’nun alana gelmesi sürecine kadar Gürbüz konuşmasını sürdürdü.


Bakan Eroğlu’nun konuşmalarında Osmaniye’miz adına dikkatimizi çeken, özellikle “Yayla kanunu” ile ilgili somut olmayan ve sade bir açıklaması ile ilgili konuyu bir başka yazımda gündeme getireceğim.


Yayla kanunu ile sorunların çözüldüğünü söyleyen Bakan Eroğlu, yayla sakinlerine evlerini rahatlıkla yapabileceklerini söylerken, yarın Zorkun yaylasına gidip evinizi tamir etmeye kalktığınızda Orman İşletme memurları tarafından engellenip engellenmeyeceğinize garanti verebilir misiniz? Bu konuyu ileriki bir yazımda anlatacağım.


Gelelim Ak parti seçim bürosunun açılışına. Buradaki kalabalıktan rakam vermeyeceğim. Ancak, Osmaniye’mizin 2 milletvekilinin de gelmeyerek, telgraf çekmelerini kamuoyu gibi ben de garipsedim. Keşke Bakanın geldiği Osmaniye’mize milletvekillerimizde gelmiş olsalar ve Adayları Mehmet Gürbüz’ü onurlandırmış olsalardı?


Sanırım bu konudaki eksikliği ileriki günlerde o iki milletvekilimiz giderirler diye düşünüyorum.


Gelelim 15 şubat gününe. MHP seçmen iletişim merkezinin açılış töreni vardı. Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu gelmemişti ama, çektiği telgrafında ‘sağlık sorunlarını’ gerekçe göstermişti. MHP’nin Osmaniye’den iki MKYK üyesi açılıştaydı.


Belediye başkanı Kadir Kara, yeniden Aday gösterilmesinden memnun olarak ikinci bir 5 yıl için yetki istiyordu. Sözlerinin bir bölümünde, ‘Kara Kadir kardeşiniz’ tümcesi akıllarda kalabilecek sözlerdi.


Başkan Kara 30 mart seçimlerinin ardından erken genel seçimlerin olabileceğinden sözederken, bu seçimlerin sonuçlarında bir milat olacağını da vurguluyordu.


Türkiye genelinde bilemeyiz ama, bu seçimlerin sonunda Osmaniye’de Kara Kadir yeniden Başkan seçilirse, şeytanın bacağını kıran bir belediye Başkanı, aynı partiden ikinci dönem yeniden seçilen ilk belediye Başkanı olacağını daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi bir kez daha anımsatmak isterim.


Başkan Kara’nın en güzel sözleri ise, diğer adaylara başarı dileyip, kimsenin aleyhinde konuşmamasıydı. Osmaniye’miz adına tüm adayların aynı duyarlılık içerisinde seçim çalışmalarını yürütmeleri, kavgasız, gürültüsüz bir seçim olmasını halkımız adına beklediğimizi bir kez daha vurgular, tüm adaylarımıza başarılar dilerim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar