20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OŞYAD’lılar yeni eserlerini ortaya çıkarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’lılar yeni eserlerini ortaya çıkarıyor
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nun “Hayatı, sanatı ve Şiirleri” bir tez çalışması olarak yayınlandı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nun “Hayatı, sanatı ve Şiirleri” bir tez çalışması olarak yayınlandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Dr. Öğretim Görevlisi Ali Doğaner’in yaklaşık üç yıla yakın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, “Ozan Duranoğlu”nun (Hayatı-Sanatı-Şiirleri) adlı kitap okuyucusu ile buluştu.

Kitabın medya mensuplarına tanıtılması amacı ile Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda, Dr. Ali Doğaner ile Ozan Duranoğlu’nun da katılımı ile program düzenlendi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptığı konuşmasında; “OŞYAD olarak, öncelikle üyelerimiz olmak üzere eserlerini kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Üyemiz olmayanlara da katkılarımız oluyor. Kültür-Sanat derneği olarak 41 üyemizin eserinin bulunması, bunlardan 26’sının ise OŞYAD yayınları arasında okurları ile buluşması bizim için önemli olduğu kadar, ülkemizdeki diğer derneklerle yarışıyoruz anlamını taşımaktadır. Bu kitabın hazırlanmasında 3 yıl gibi sabırla bilgileri biraraya getiren Dr. Ali Doğaner’i kutluyor, kitapta hayatı ve eserleri konu edinen Yönetim kurulu üyemiz Mahmut Eynallı’yı hem kutluyor, hem de başarılarının devamını diliyorum”dedi.

Eseri hazırlayıp yayınlayan Dr. Ali Doğaner, kitabın hazırlanması ve Ozan Duranoğlu’nu konu edinmesi ile sözlerine başladı.

Dr. Doğaner, 326 sayfadan oluşan kitapla ilgili çalışmalarındaki inceleme ve araştırmalarını anlattı. “Ozan Duranoğlu, Hayatı-Sanatı ve Şiirleri” kitabında; Mahmut Eynallı’nın Hayatı, okul yılları, öğretmenlik yılları, sanatçı kişiliğinin oluşması ve şekillenmesi, Mahlas kullanması, saz ile ilgisi, eserlerinin üretimi, dernek çalışmaları, aldığı ödüller ve etkinliklere katılımları ile ilgili bilgilerin belgelerle sözkonusu kitapta yeraldığını söyledi.

Dr. Doğaner, Ozan Duranoğlu’nun hayatın yazdığı kitapta toplam 362 şiirinin yeraldığını vurgulayarak; “Şiirlerinin bir kısmını seçtik, aslında yüzlerce şiiri, halk deyimleri ve araştırmaları da bulunan Ozan Duranoğlu, başlı başına bir sanat insanıdır. Onu kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca OŞYAD gibi bir kültür- sanat derneğinde bulunmasının da bu gelişmesinde önemli katkılarının olduğunu görüyorum”diye konuştu.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ise; “Bugün benim adına hazırlanan, hayatımı, eserlerimi ortaya koyma uğraşı vererek kitaplaştıran Dr. Ali Doğaner’in kitabının tanıtım programındayız. Çok çok mutluyum! Öylesine mutluyum ki, OŞYAD gibi bir dernekle tanıştım, üyesiyim. Benim varlığımın tespit edilmesinde ve Dr. Doğaner’in benim adıma araştırma yapıp kitap çıkarılmasında derneğimizin önemli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlikten emekli olduktan sonra, kahvehanelere gidip oyun oynamak yerine, kültür-sanat derneğinde çalışmalarımı sürdürdüm. Benim bu çabalarım işte böylesi sonuçları ortaya çıkarmıştır. Başta OŞYAD Başkanımız olmak üzere, Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve derneğimizin üyelere beni özendirmelerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dr. Ali Doğaner, kitap tanıtım programına katılanlara imzaladığı kitaplarını hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar