23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5469
EURO34.9305
ALTIN2435.1

Kent Müzesi 31. kez Şiir ve Türkülerle şenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Müzesi 31. kez Şiir ve Türkülerle şenlendi
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Belediye Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” etkinliğinin 31.’ncisi de gerçekleştirdi.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Belediye Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da geletkinliğinin 31.’ncisi de gerçekleştirdi.

OŞYAD’ın her ayın son Cumartesi günü Belediye Kent Müzesinde düzenlediği “Şiirini al da gel” programı 31.’nci ayını da tamamladı.

Kent Müzesi “Şor odası”nda her ay aralıksız olarak düzenlenmekte olan programa dernek üyeleri dışında il ve çevre ilçelerden de katılımlar gerçekleşirken, yaklaşık üç saat süren etkinlikte duygulu anlar yaşanıyor.

OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu ile başlayan programda, Bahar, etkinliğin aralıksız olarak 31. aydır devam ettiğini ve her ayki programa değişik il ve ilçelerden gelen kültür ve sanat insanları ile duygulu anlar yaşandığını vurgulayarak, programa renk katan tüm şair, ozan ve sanatseverlere teşekkür etti.

Program türkülerin söylenmesi ve şiirlerin okunması ile coşku içerisinde devam etti.

Kent Müzesi’ndeki Temmuz ayı “Şiirini al da gel” programında; Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ramazan Çulcu, Nurdoğan Çolakkadı, Osman Körkü bağlaması eşliğinde türkülerini söylerken, Ozan Maranlı’nın bağlaması eşliğinde Tuba Tunçalev, Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde Sevgi Samursesli, Hülya Altıntaş ve Ali Şimşeksoy türkülerini söylediler.

Programda;  Selahattin Ölmez, Ahmet Demir, Ahmet İpek, Reşit Eker, Hülya Çapar, Nurettin Algül, İbrahim Şadi Çenet, Mustafa Yeydem ve Mustafa Bardak şiirlerini okudular.

Program sonunda OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, her ay aralıksız olarak düzenlenmekte olan Kent müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” programına her geçen ay yeni şair ve ozanların katılım gösterdiğini belirterek, Osmaniye’nin kültür ve sanatını geliştirmek ve tanıtmak adına yaptıkları bu etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Bardak, dernek sorumluluğunda düzenlenmekte olan programda söylenecek türkü ve okunacak şiirlere dernek üyesi olmayanların dikkat etmelerini anımsatarak, “konuklarımızın eserlerinde siyasi içerik bulunmamasını, program etiğine uygun, kültür ve sanat içerikli olmasına dikkat edilmesini istemekteyiz.

Bu konuda programda oluşabilecek yanlış davranışlardan derneğimiz yönetiminin sorumlu olduğunun bilinmesini, aksi durumlarda müdahale edilebileceğini anımsatmak istiyorum”diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar