23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5582
EURO34.7025
ALTIN2409.2

Güneysu Dergisi, Lise öğrencileriyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneysu Dergisi, Lise öğrencileriyle buluştu
Abone ol
Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinde “Güneysu sohbetleri” etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinde “Güneysu sohbetleri” etkinliği düzenlendi.

CGC yayın organı, kentin en köklü kültür, sanat, edebiyat dergisi Güneysu Dergisi, “Gençler Güneysu’ya dokunsun, Güneysu okunsun” sloganıyla liseli öğrencilerle buluştu.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, yaptığı açıklamada, Güneysu Dergisi’nin gençlere değer verdiğini belirtti.

Güneysu Dergisi’nin 1985’de bir grup edebiyat gönüllüsü tarafından yayın hayatına başladığını, verilen 12 yıl aradan sonra 2012’de CGC tarafından yeniden çıkartmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Cihangir, “Güneysu Dergisi 34 yıllık mazisiyle kentimizin en eski ve köklü kültür, sanat ve edebiyat dergilerdendir. 2000 yılında derginin yayın hayatına ara verilmişti. Ancak bu derginin yaşatılması gerekiyordu. Bizler, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti olarak bu derginin kurucuları olan Rahmetli Ahmet Neşet Dinçer, Rahmetli Salih Sefa Yazar ile Mehmet Avşar, Bestami Yazgan gibi değerli üstatlarımıza vefa borcu olarak 2012'de Güneysu Dergisi'ni, yine kendi yayın ilkeleri doğrultusunda yeniden yayın hayatına başlattık. Bugün birbirinden değerli şairlerimizin katıldığı Güneysu Dergisi Şiir Şöleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cihangir, gençlerin Güneysu Dergisine sahip çıkmasını, şiirlerinde güç katmasını temenni ettiğini belirtti.

Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, Güneysu Dergisiyle lise yıllarında tanıştığını belirtti.

Doğru, “Güneysu benim lise yıllarında tanıdığım bir dergiydi. Şiir yazıyordum ve bu yazdığım şiirlerimin bir dergide yayınlanmasını istiyordum. Sene 1992’de derginin bürosu vardı. Bestami Yazgan hocama şiir yazman istediğimi söylemiştim. Güneysu dergisinin ve dolayısıyla şiir konusunun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin daha fazla ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Dergimizde bu okuldan da ressam ve şair öğretmenlerimiz vardı. Biraz ilgi ve alakayla şiirleriniz dergimizde yayınlanabilir. Dergiler de bir çok sesin bir çok şiirin okuyucuya yansıyor. Bu sebeple Güneysu dergisi bizim için çok önemlidir. Etkinliğimize katıldığınız için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cuma Aksu, Güneysu Dergisi’nin öneminden bahsederek etkinlikten dolayı CGC yönetimine teşekkür etti.

Tasavvuf Müziği Sanatçısı Hanifi Gökhan, yazdığı “Güneysu Dergisi” ezgisini seslendirdi. CGC Bası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar