23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6216
EURO34.7905
ALTIN2415.7

Kadirli'de orman yangını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli'de orman yangını
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde başlayan orman yangınında, 10 hektar alan zarar görürken, 1 ev ve 3 samanlık zarar gördü 14 ev de boşaltıldı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde başlayan orman yangınında, 10 hektar alan zarar görürken, 1 ev ve 3 samanlık zarar gördü 14 ev de boşaltıldı.

İlçeye bağlı Yukarıçiyanlı Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Kum Ocağı mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına Kadirli Orman İşletme ekiplerince, havadan 1 helikopter, karadan ise 30 Arazöz, 200 personel ile müdahale edildi.

Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Yanan ormanlık alanın yaklaşık 10 hektar civarında olduğu belirtilirken, yapılan incelemede ise 1 ev ve 3 samanlığın zarar gördüğü, 14 evin ise boşaltıldığı kaydedildi.

Herhangi bir can kaybının bulunmadığı yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların devam edilmekte olduğu belirtildi.

Ayrıca, yanan ormanlık alanın alevlerinin etkisiyle Solaklar mahallesinde ikamet eden F. Y.'ye ait 4 odalı evin iki odasının ve evin 10 metre güney istikametinde bulunan 2 odalı kilerin tamamen yandığı, evin ve kilerin içerisindeki 10 kat yatak, 5 adet halı, 2 adet perde, 1 adet klima, 1 adet Televizyon, Elektrik tesisatı, 3 adet çekyat, 1 torba un, 20 torba buğday, 11 torba mısır, 1 adet ağaç motoru, 1 adet zehir motoru, 1 adet su pompası ve 1 adet ot biçme makinesinin yanarak kullanılmaz hale geldiği belirlendi.

Aynı mahallede ki Y.Y.'ye ait evin arka kısmında bulunan eklentisinde de 100 adet saman balyası ve 10 ton samanın yanarak kullanılmaz hale geldiği öğrenildi. İ. Ç.'nin evinde ise 250 metre doğusunda bulunan 3 odalı beton samanlıkta 500 adet saman balyası yanarak kullanılmaz hale geldi.

R.Ç.'ye ait evde de 800 adet saman balyası, 500 adet fıstık balyası, 3 ton buğday, 4 ton arpanın yanarak kullanılmaz hale geldi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek soruşturma başlatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar