25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4852
EURO34.9493
ALTIN2436.0

Mekik Kelebeği deniz evinde görüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mekik Kelebeği deniz evinde görüldü
Abone ol
Askeri kamuflaj desenli olan ve doğada az sayıda görülebilen ‘Mekik Kelebeği’Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki deniz evini ziyareti sırasında evin salonunda görüldü.

Askeri kamuflaj desenli olan ve doğada az sayıda görülebilen ‘Mekik KelebeğiHatay’ın Dörtyol ilçesindeki deniz evini ziyareti sırasında evin salonunda görüldü.

Osmaniye korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celil Atasever, abisi Ayhan Atasever’in Dörtyol ilçesindeki deniz evinde bulunduğu sırada, yiğeni Gülce Atasever ile birlikte  akşam saatlerinde evin salonunda
Mekik Kelebeğini gördüklerini ve görüntülediklerini söyledi.



İki gün üst üste akşam saatlerinde evin salonundan içeriye girip dolaşan, daha sonrada da bahçedeki zakkum çiçeklerine konan  Mekik kelebeği Celil Atasever tarafından  görüntülendikten sonra doğaya yeniden bırakıldı.

Akşam saatlerinde  evlerini ziyaret eden Mekik Kelebeğine  alıştıklarını belirten Celil Atasever, doğaya uyumlu harika bir hayvan olduğunu söyledi.



MEKİK KELEBEĞİ

Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde rastlanan Mekik Kelebeği (Daphnis nerii), askeri kamuflaj deseni görünümünde.

İri boy ve renkli, uzun ince kanatlarıyla dikkati çeken Mekik kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı durabilen kelebekler olarak biliniyor.

Yalnızca gece uçabildiği belirtilen mekik kelebeği, geniş yapraklı ağaç, süs sarmaşığı, zakkum ve sebze yapraklarıyla besleniyor.

Mekik kelebeği, bölgenin, hala nadir özelliklerini ve doğal koşullarını taşıdığının da bir göstergesi. Kelebek, narin yapısıyla da göz kamaştırıyor.

Kanatları yeşil, kahverengi, pembe, sarı renklerle bezeli olan mekik kelebeği daha önce de Türkiye'nin bazı bölgelerinde görülmüştü.



Dünya'da ve Türkiye'de Nadir Görülüyor.

Bilimsel adının “Daphnis nerii” olarak geçtiği öğrenilen Mekik Kelebeğinin, 2017-2018 yılları arasında  Van ve Antalya’da, 10 Haziran 2019 günü de Muğla’nın Bodrum ilçesinde görülmüştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar