29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Başkan Savaş, “Yeni Bir Göç Dalgasını Kaldıramayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Savaş, “Yeni Bir Göç Dalgasını Kaldıramayız”
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kent gündemini TGRT Haber kanalında değerlendirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kent gündemini TGRT Haber kanalında değerlendirdi.

“YENİ BİR GÖÇ DALGASINI KALDIRAMAYIZ”
Suriye’den gelebilecek yeni bir göç dalgasının Hatay’ı olumsuz etkileyeceğini belirten Başkan Savaş, “Şu anda şehrimizde 500 binden fazla Suriyeli yaşıyor. Savaşın başladığı günden bu yana psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak çok yorulduk. Yeni bir göç dalgası ile gelebilecek bir kişiyi bile kaldıramayız. Bu vatandaşlara sınırın dışında yardım edebiliriz. Devletimiz bunu başarabilecek kadar güçlü” diyerek barışın uluslararası şekilde sağlanabileceğini ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı tesisler ve hayata geçirdiği projeler hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Altyapı bizim en öncelikli çalışmamız. 2014 yılından bu güne kadar 9 ilçemizde arıtma tesisi yaptık. Bu sene içinde Antakya ve Defne ilçelerimizdeki altyapı sorunlarının yüzde 90’ını bitirmeye çalışacağız. Altyapı yatırımı demek sağlık demek. Bu da sağlıklı gençliğin gelişmesi ve ülkemize katkı sağlamak demek” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak konusunda kararlı çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, böylelikle Büyükşehir’in elektrik harcamalarını minimuma indirmeye çalışacaklarını ifade etti.

“EXPO HATAY’A ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”
Başkan Savaş, 2021 yılında Hatay’da gerçekleşecek EXPO hakkında da düşüncelerini paylaştı. EXPO çalışmalarında yapılanmaya başladıklarını ifade eden Lütfü Savaş, “Yapılanma çalışmaları; İskenderun bölgesindeki alanda 7, Antakya bölgesindeki alanda 9 ayda tamamlanacak. Organizasyon şemamız hazır. Toplamda 325 dönümlük iki alanda şehrimize kalıcı eser kazandıracağız. EXPO şehrimizin turizm, ticaret, kültür ve eğitimine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR
Yayının son bölümünde Hatay’daki spor gelişmeleri ve Hatayspor konuşuldu. Spora çok büyük önem verdiğini ve bu amaçla Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini Hatay’a kazandırdığını ifade eden Lütfü Savaş, “Bireysel ve takım sporlarına desteğimiz sürüyor. Bunun için Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini şehrimize kazandırdık. Antakya dışındaki ilçelerimize de buna benzer kompleksler yapacağız. Hatayspor şu anda ligde zirvede ve şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. İnşallah bu sene play-off oynamadan Süper Lig’e çıkacağız. Taraftarlarımız takımına inansın ve sonuna kadar destek olsun” diyerek Hatayspor’un şampiyonluğuna olan inancını yineledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar