
Osmaniye ile Kadirli arasındaki yol, sık sık meydana gelen trafik kazalarıyla gündeme geliyor. Zafer Partisi Osmaniye İl Başkanı Arınç Ulaştır, yetkililere seslenerek acil önlem alınmasını talep etti.
Osmaniye ile Kadirli’yi birbirine bağlayan yol, trafik kazaları nedeniyle bölge halkının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
Her yıl onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği veya ağır yaralandığı bu güzergahta, yeterli önlemlerin alınmaması tepkilere yol açıyor.
Bugün meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.
Kazaların en büyük nedenlerinden biri olarak, yolun sağında ve solunda bulunan tarlalardan çıkan traktörlerin fark edilmemesi ve yetersiz aydınlatma gösteriliyor.
Özellikle gece saatlerinde zifiri karanlık olan yolda, sürücüler büyük tehlike yaşıyor.
Zafer Partisi Osmaniye İl Başkanı Arınç Ulaştır, Osmaniye-Kadirli yolundaki trafik kazalarına dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.
Ulaştır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Osmaniye-Kadirli yolu her yıl onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği veya ağır yaralandığı bir trafik felaketine dönüşmüş durumda.
Daha kaç ocağa ateş düşecek? Daha ne kadar can kaybedeceğiz? Yetkililer artık vakit kaybetmeden bu yolda gerekli düzenlemeleri yapmalı, aydınlatma ve trafik güvenliği önlemlerini derhal hayata geçirmelidir."
Bölge halkı, yetkililerin yol güvenliği konusunda harekete geçmesini bekliyor.
Uzmanlar, yolun aydınlatılması, trafik işaretlerinin artırılması ve güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması gerektiğine dikkat çekiyor.
Ancak bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilmediği için kazaların kaçınılmaz olmaya devam ettiği ifade ediliyor.
Osmaniye-Kadirli yolundaki trafik güvenliği sorunlarının ne zaman çözüleceği belirsizliğini korurken, vatandaşlar yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Yorum Yazın