28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Yozgatlı kadın güreşçiler, mili güreşçi Yasemin Adar Yiğitin izinden gidiyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgatlı kadın güreşçiler, mili güreşçi Yasemin Adar Yiğitin izinden gidiyorlar
Abone ol
YOZGAT’TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN U-17 KADINLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KADIN GÜREŞÇİLER ANTRENÖR RABİA KÖSE YÖNETİMİNDE HAZIRLANIYOR.

Güreşte ülkenin gelecek vadeden isimlerinden olma yolunda çalışmalarını sürdüren Yozgatlı kadın güreşçiler, milli forma için minderde ter döküyor. Yaşları 10 ila 17 arasında değişen sporcular, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’i kendilerine örnek alıyorlar.


Yozgat’ta 26-28 Mart günleri arasında gerçekleştirilecek olan U17 Kadınlar Türkiye Şampiyonası’na hazırlanan Veysel Murat Spor Kulübü güreşçileri, Kent Park Çok Amaçlı Spor Salonu’nda antrenör Rabia Köse yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Yaşları 10 ila 17 arasında değişen sporcuların kimi milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’i örnek alarak, kimi de ‘Dangal’ filmini izleyerek güreş sporuna başladı. Erkek egemen güreş sporunda kadınların da artık söz sahibi olduğunu gösteren güreşçiler, milli formayı giyip Türkiye’yi, dünya, Avrupa ve plimpiyat şampiyonalarında temsil etmek istiyor.



Antrenör Rabia Köse: "15 kadın sporcu ile şampiyonaya katılacağız"


Kulüp bünyesinde 30 sporcunun bulunduğunu söyleyen antrenör Rabia Köse, “Toplamda 30 kadın sporcum var ama Yozgat’ta yapılacak olan U-17 ve U-20 Türkiye Şampiyonası’na 15 kadın sporcu ile katılım sağlayacağız. Şu an sporcularımızın durumu gayet iyi. Turnuvada ilk 3’e girmeleri için çalışıyoruz, çaba gösteriyoruz. Daha sonra ilk 3’e girdiklerinde milli takım kampları var, arkasından Avrupa ve Dünya şampiyonları var. İnşallah burada derece yapıp kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceklerini düşünüyoruz. 26-28 Mart’ta ilimizde düzenlenecek şampiyonada derece yapıp ülkemizi ve ilimizi, Avrupa, dünya ve olimpiyat gibi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.



Elif Sude Elmalı: "Yasemin Adar Yiğit’i örnek alıyorum"


Kulüp sporcularından 17 yaşındaki Elif Sude Elmalı ise milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’i örnek aldığını söyleyerek, “Yakında U17 Türkiye Şampiyonası var. Yozgat’ta yapılacak şampiyonada ilk üçe girip milli takım kaplarına gitmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Dereceler yapmak istiyorum. En büyük hayalim Yasemin Adar gibi bir güreşçi olmak. Onu kendime örnek alıyorum onu çok seviyorum. Maçlarını sürekli izliyorum, tekniklerini öğreniyorum. Dünya ve olimpiyat şampiyonası için çalışıyorum. İsmimi duyurup başarılı bir sporcu olmak istiyorum ve milli formayı giymek istiyorum” şeklinde konuştu.



Aysima Güngör: "Milli forma altında ülkemi temsil etmek istiyorum"


Geçen yıl Okullararası Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük elde ettiğini belirten Aysima Güngör de, “Geçen sene Türkiye üçüncüsü oldum, Yozgat’a kadınlarda ilk madalyayı getirdim. Okullar arası Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Güreşi severek yapıyorum, bir buçuk yıldır bu spor dalı ile uğraşıyorum. Milli takıma girip Avrupa’da ve Dünya’da derece yapmak ve ülkemi başarı ile temsil edip iyi bir güreşçi olmak istiyorum” cümlelerine yer verdi.



Ayten Yılmaz: "Filmden etkilenerek güreşe başladım"


4 ay önce izlediği ’Dangal’ filminden etkilenerek güreşe başladığını söyleyen 16 yaşındaki Ayten Yılmaz da, “Ben güreşe kendi isteğimle başladım. Dangal filmini izleyerek bu spora başladım. Bu spor dalında da kadınların her şeyi yapabileceğini düşünerek başladım. Ülkem için, ülkem adına neler yapabileceğimi ve ülkemin başarılarını konuşturabilmek için çabalıyorum. Milli takıma girmeyi çok istiyorum, ülkemin gururu olmayı çok istiyorum. Elimden geldiğince çok çalışıyorum, yapabildiğimin daha iyisini yapmaya ve başarılı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bizim Kızlar” yarı finaller için hazırlanıyorÖnceki Haber

“Bizim Kızlar” yarı finaller için hazırl...

Japon aileden örnek davranışSonraki Haber

Japon aileden örnek davranış

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar