160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Yeşiburç köyündeki tarihi yapılar turizme kazandırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşiburç köyündeki tarihi yapılar turizme kazandırılacak
Abone ol
Niğde’nin Yeşilburç Köyünün Turizm Alanında Gelişmesi Için çalışmalara Hız Veriliyor.

Niğde’nin cam terası ile turistlerin ilgisini çeken Yeşilburç köyündeki tarihi yapılar, yapılacak çalışma ile turizme kazandırılacak.

Niğde merkeze 5 kilometre mesafede yer alan Yeşilburç köyü, yürüyüş parkuru, köy içerisinde bulunan tarihi yapıları ve cam terası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran Yeşilburç köyünde incelemelerde bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik, Yeşilburç’a kimlik kazandırmak için çalışmalara ağırlık verileceğini söyledi.

Köydeki evlere standart getirilecek

Amaçlarının köyün turizm anlamında iyi yerlere gelmesi olduğunu kaydeden Vali Çelik, "Yeşilburç köyündeki yürüyüş yolunun genişletilmesi için yeni bir ihaleye çıkacağız. Köyün tarihi kimliğini koruma anlamında da çalışmalarımız var. Muhtarlığımıza ait olan bir konak var, İl Özel İdare olarak orayı restore edeceğiz. Butik otel olarak başkalarına da biraz öncülük etmiş oluruz. Öte yandan evlerin dış boyasından bahçe duvarlarına kadar belli standartları zorunlu kılacağız. Yeni yapı yapacak herkes de bu kurala uyarak hareket edecek. Mevcut yapılarla ilgili de bir dönüşüm süreci başlatacağız. Vatandaşlarımız da bize yardımcı olurlarsa Yeşilburç’a bir kimlik kazandırmak istiyoruz" dedi.

Osmanlı döneminde Hristiyanların en yoğun yaşadığı yerlerden birinin Niğde olduğunu ifade eden Vali Çelik, kiliseler ve o döneme ait tarihi yapıların hala ayakta olduğunu ve korunması gerektiğini söyledi. Vali Çelik, "Özellikle turizm değeri taşıyan tarihi yapılarımızı açığa çıkarmak adına çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımızdan da istirhamımız bu anlamda alınan kararlara uyması. Memleketin güzelliği ve iyi yere gelmesi için çalışıyoruz. Tek amacımız Niğde’mizin turizm anlamında daha iyi bir yere gelmesi" şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devrekli hafızlar Zonguldakta düzenlenen yarışmada ikinci oldular Önceki Haber

Devrekli hafızlar Zonguldakta düzenlenen...

Çivrilli Petek bilek güreşinde Dünya 2.si oldu Sonraki Haber

Çivrilli Petek bilek güreşinde Dünya 2.s...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar