17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5089
EURO34.5779
ALTIN2493.0

Yemek Odalarını Tamamlayan Konsollar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yemek Odalarını Tamamlayan Konsollar
Abone ol
Konsollar çok uzun yıllardır kullanılan hatta geçmişi saraylara kadar dayanan tamamlayıcı mobilya çeşitlerinden birisidir.

Konsollar çok uzun yıllardır kullanılan hatta geçmişi saraylara kadar dayanan tamamlayıcı mobilya çeşitlerinden birisidir.

Yıllar geçse de saraylardaki kullanımlarından günümüze kadar estetik görünümünü yitirmemiş, aksine evin en şık tasarımına sahip mobilyalardan olmaya devam etmiştir.

Konsollar estetik görünümleri ile evlerdeki mobilyalara kolaylıkla uyum sağlayabilir ve işlevselliği ile en sık kullanılan mobilyalar arasındaki yerini alabilir. Peki işlevselliği ve estetikliği bir arada barındıran konsol ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Bu soruların yanıtlarını keşfetmeye konsolun tanımını yaparak başlayalım.

Konsol Nedir? Ne İşe Yarar?

Konsolun genel tanımını yapacak olursak; genellikle salon ve yemek odalarında kullanılan, konumlandırıldığı alana ekstra depolama imkanı sunan, aynı zamanda sergi alanı olarak da kullanımı mümkün kılan, estetik tasarımlarda üretilen tamamlayıcı bir mobilya türü olduğunu söyleyebiliriz.

Konsolları genellikle yemek odalarında görürüz. Yemek odalarındaki mobilyaların yetersiz kaldığı anlarda konsollar konumlandığı alanda işlevselliği ile destekleyici bir rol oynar. Sunduğu ekstra depolama alanı ile dağınık görünümden uzak şık ve düzenli bir yemek odası tasarlamanıza yardımcı olur.

Aynı zamanda misafirlerinizi keyifle ağırladığınız ve sıcak sohbetlerin döndüğü yemek odalarınızda sıkışıklık ve kargaşa yaşanmasının da önüne geçer. Sağladığı düzen ile keyifli akşam yemeklerinize eşlik eder.

Peki yemek odalarınıza eşlik edebilecek konsol modelleri nelerdir? Her tarza uygun ve her yemek odasına uyumlu konsol çeşitlerini bulmak mümkün mü? Bu soruların yanıtlarını birlikte keşfedelim.

Konsol Modelleri Nelerdir?

Evinizin en anlamlı yaşam alanlarından birisi olan yemek odaları, kalabalık, keyifli akşam yemeklerine ev sahipliği yapar. Ekstra depolama alanı ile kalabalığın arasında rahatça hareket edebilme imkanı sunan konsollar, yemek odalarınıza aynı zamanda estetik bir görünüm kazandırır.

Modern, şık, klasik ve daha birçok tarzda dizayn edilen yemek odalarına, uyumlu bir konsol modeli seçerek bütünsel bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Birbirinden farklı tarzda dizayn edilen yemek odalarına uyum sağlayabilecek konsol modellerini incelemeye başlayalım.

Minimalist Modeller

Yemek odaları kimi zaman salon ile birleştirilen kimi zaman ise ayrı bir oda olarak kullanılan yaşam alanlarıdır. Evin büyüklüğüne ve yapısına bağlı olarak değişen bu kriter konsol seçiminizi de etkileyebilir. Örneğin salonun belirli bir alanında oturma grubu ve televizyon ile keyifli bir köşe tasarlarken bir diğer tarafında da yemek alanı tasarlayabilirsiniz.

Yemek masası takımı ve uyumlu bir konsol yemekleriniz için keyifli bir alan tasarlamanıza yardımcı olur. Aynı odada konumlandırılan birden fazla mobilya olması sebebiyle bu tarz tasarımlarda minimalist konsollar tercih ederek alanı verimli kullanabilirsiniz.

Minimalist konsollar, daha sade bir tasarımla daha minimal depolama alanı sunar. Aynı zamanda buna bağlı olarak boyutu diğer modellere göre daha küçük tasarlanabilir. Bu da küçük yemek odalarında ya da salondaki yemek alanlarında alanı en efektif şekilde kullanma fırsatı yaratır. Aynı zamanda minimalist konsollar zeminde konumlandırılmasının yanı sıra duvara monte edilerek daha geniş hareket alanı sunar.

Şık Modeller

Şık konsol modelleri genellikle ışıltılı detayları barındıran ve bu detaylar ile yemek odasıyla bütünleşen konsol çeşitleridir. Genellikle, siyah, beyaz, bej ya da gri tonlarda karşımıza çıkar.

Üzerindeki kulplarda gold ve gümüş renkli tasarımlarla karşılaşmak mümkündür. Bu tasarımdaki detaylar yemek masasında da kullanıldığında uyumlu bir görünüm elde edilir.

Şık konsol modellerine en çok yakışan tamamlayıcı ürün konsol aynalarıdır. Konsolların üzerindeki duvarda konumlandırılan aynalar, yemek odalarının şık tasarımlarını yansıtarak daha derin bir hava oluşmasını sağlar.

Tek parça halinde ya da ikili üçlü parçalar halinde tasarlanan aynalar sayısız seçeneği ile tarzınızı yansıtmanızı sağlayan en dekoratif parçalardır. Dilerseniz tercih edeceğiniz konsolun kapağında da ayna kullanarak yakaladığınız uyumu artırabilirsiniz.

Ahşap Modeller

Ahşap konsollar genellikle daha sıcak, samimi ve soft bir görünümü çağrıştırır. Ahşap yemek masası takımlarıyla eşsiz bir uyum yakalayan ahşap konsollar, bej ve yeşilin bir arada kombinlendiği dekorasyonlarda sıklıkla tercih edilen modellerdir.

Bu renklerin haricinde tüm renklerle kolaylıkla uyum sağlayan ahşap konsollar, kolay temizlenebilirliği ile de tercih listelerinin ilk sıralarındaki yerini alıyor. Zamansız tasarımları ile her dönemin dinamiklerine kolaylıkla uyum sağlıyor.

İşlemeli ve Desenli Modeller

İşlemeli konsol türleri genellikle vintage konseptlerde tercih edilen modeller olarak karşımıza çıkıyor. Geçmiş dönemlerde el işçiliği ile hazırlanan işlemeli konsollar, günümüzde en kıymetli mobilyaların başında geliyor.

Ekstra depolama alanından ziyade göz alıcı tasarımı ve desenleriyle konumlandırıldığı alanın en gözde parçası olarak dikkatleri üzerine topluyor. Siz de detaylara ve el işçiliğine meraklıysanız işlemeli konsol modellerine göz atabilirsiniz.

Konsol modellerine ve konsolun işlevine kısaca göz attıktan sonra doğru seçimi yapmanızda sizlere yardımcı olacak birkaç ipucu ile içeriğimize kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Konsol Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Konsol modellerinin fazla olması ve her modelin birçok fonksiyonel özelliğe sahip olması seçim yapmanızı zorlaştıran etmenler olabilir. Ancak daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşıldığında, bu durumlar tam olarak aradığınız konsolu bulmanızda sizlere avantaj sağlayacak etmenlerdir.

Bu etmenlerin avantajlı tarafına odaklanarak seçiminizi etkileyecek bütün kriterli birlikte inceleyelim ve en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olacak bir yol haritası oluşturalım.

 

  • Konsol seçimi yaparken önceliklendirmeniz gereken nokta kullanılan malzemenin kalitesi olabilir. Konsollar kullanıldığı alanlarda tamamlayıcı bir görev üstlenirler. Bu nedenle uzun ömürlü olması ve dayanıklı olması önemlidir. Siz de konsol tercihlerinizde kullanılan malzemenin kalitesine ve sağlamlığına dikkat ederek dayanıklı bir model tercih edebilirsiniz.
  • Tercihlerinizi etkileyecek bir diğer seçenek tasarladığınız yemek odasına uyumlu bir modeli seçebilmektir. Bütünsel bir görünüm yakalayabilmek için odanın içerisindeki tüm mobilyalara uyum sağlayacak ve tarzınızı yansıtacak bir model seçmelisiniz. Bu nedenle seçim esnasında konsolun kullanılacağı yaşam alanının ambiyansı göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Konsollar her zaman ekstra depolama alanı sunsa da bazı modeller ek fonksiyonel özelliği ile öne çıkar. Bu nedenle tercihlerinizde ne kadarlık bir depolamaya ihtiyacınız olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Kalabalık yemek sofraları oluşturmaktan keyif alıyorsanız yemek takımlarınızın tamamını sığdırabileceğiniz, çekmeceli ve ekstra bölmeli modelleri önceliklendirebilirsiniz.
  • Konsolun kullanılacağı alan da seçiminizi etkileyen bir diğer etmen olabilir. Konsolu daha küçük bir alanda konumlandıracaksanız minimalist ve az yer kaplayan modelleri önceliklendirebilirsiniz. Ya da alandan tasarruf etmek için duvara monte edilen seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Daha geniş alanlarda ise ortama uyum sağlayacak büyüklükte modelleri tercih edebilirsiniz. Köşe konsollar bu alanlar için favori seçeneklerden birisidir.

Konsol seçiminizi etkileyecek kriterlerden öne çıkanları sizler için bir araya getirdik. Elbette ki her zevke hitap eden ve herkesin içine sinen modele karar vermek kolay bir süreç değildir. Ancak bahsedilen kriterleri önceliklendirerek seçeneklerinizi azaltabilir ve çemberi daraltabilirsiniz.

Peki en doğru seçimi yapmak konsolun dekorasyonunda yeterli midir? Evet, en önemli adımlardan birisi doğru seçimi yapmak olsa da konsol dekorasyonu bununla sınırlı değildir. Dekorasyonu zenginleştirecek ve sizlere ilham verecek önerilerle içeriğimize devam edebiliriz.

Bellona Konsollar ile Dekoratif Fikirler

Konsollar, kullanıldığı alanda estetik bir görünüm kazandıran dekoratif ürünlerin başında gelir. Hali hazırda dizayn edilen yemek odalarına şık bir dokunuş katarlar. Ancak hem konsolların dekorasyonunu zenginleştirecek hem de alanın enerjisini değiştirecek dokunuşlar yapmak mümkündür.

Örneğin konsolların alt kısımları depolama alanı olarak kullanılırken üst kısımları da sergi alanı olarak kullanılır. En keyifli aile yemeklerinin ölümsüzleştirildiği fotoğraflar konsolların üzerinde şık bir çerçevede konumlandırılabilir. Aynı şekilde çerçevelere eşlik eden biblolar da farklı bir ambiyans yaratmanıza yardımcı olur.

Bir diğer yandan yemek odalarında en çok tercih edilen konsol aynaları  dekorasyonun en göz alıcı alanını oluşturur. Odanın derinliğini artıran konsol aynaları illüzyon yaratarak alanın daha ferah görünmesini sağlar. Hem konsollar ile hem de yemek masası takımı ile uyumu yakalayarak bütünsel bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Yemek odalarınıza uyum sağlayacak konsolları farklı başlıklarda ele aldık. Hem beklentilerinizi karşılayan hem de zevkinizi yansıtan en uygun modeli bulabileceğiniz keyifli bir alışveriş dönemi diliyoruz.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kontrollü yıkımı film izler gibi izledilerÖnceki Haber

Kontrollü yıkımı film izler gibi izledil...

Bayburt merkezli 3 ilde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonSonraki Haber

Bayburt merkezli 3 ilde tarihi eser kaça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar