20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yayladağı Belediyesi Çiftçilere Fidan Desteği Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yayladağı Belediyesi Çiftçilere Fidan Desteği Yaptı
Abone ol
Yayladağı Belediyesi tarafından Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi kapsamında çiftçilere on bin adet badem fidanı dağıtıldı.

Yayladağı Belediyesi tarafından Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi kapsamında çiftçilere on bin adet badem fidanı dağıtıldı.

Yayladağı Belediyesi tarafından Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü destekleri ile Yayladağı Kent Meydanı alanında badem fidanları dağıtıldı.

Gerçekleşen dağıtım törenine Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet yalçın’ın yanı sıra;  Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Akdeniz Bölge Koordinatörümüz Nuran Alim, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İl Koordinatörü Betül Gürlük, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Gürlen, AK Parti Yayladağı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Güney, İlçe Kurum Amirleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Badem fidanlarının dağıtımı esnasında konuşan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “Projelerle İlçemizin tarım ve hayvancılığını daha ileri bir noktaya taşımak ve üreticinin kazancını artırmak için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz.

Son dönemlerde badem yetiştiriciliğinde modern kapama meyve bahçesi olarak artış trendi içerisinde olan ve Yayladağı’nın tarıma elverişli topraklarında büyüyüp çiçek açacak.

Çiftçilerimiz bir hafta içerisinde fidanların dikimlerini gerçekleştirecek ve birkaç yıl sonra ilçemiz ve ilimize rekolte olarak katkı sağlayacak.

Bu kapsamda gelir getirici tür olan yerel iklim koşullarımıza uygun badem fidanlarını toplamda 24 mahallemize ve vatandaşlarımıza Kent Meydanı alanında dağıtımını gerçekleştirdik.



Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Yalçın, ayrıca önümüzdeki günlerde 3000 adet daha badem fidanı dağıtılacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kapanan köy yolları açılmaya çalışılıyorÖnceki Haber

Kapanan köy yolları açılmaya çalışılıyor

Guinnes Rekorlar Kitabına adını altın harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru, başkentte ilk defa görücüye çıkıyorSonraki Haber

Guinnes Rekorlar Kitabına adını altın ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar