29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3821
EURO34.7731
ALTIN2432.8

Yatırımcının Yüzünü Güldüren Solana’da (SOL) Son Durum!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yatırımcının Yüzünü Güldüren Solana’da (SOL) Son Durum!
Abone ol
Her ne kadar kripto para piyasasındaki son yükseliş Bitcoin (BTC) öncülüğünde başlamış olsa da bazı altcoin’lerin bu noktada sıyrıldığını ve lider kripto para biriminden daha iyi performans sergilediğini görüyoruz

Her ne kadar kripto para piyasasındaki son yükseliş Bitcoin (BTC) öncülüğünde başlamış olsa da bazı altcoin’lerin bu noktada sıyrıldığını ve lider kripto para biriminden daha iyi performans sergilediğini görüyoruz. Bunlardan biri de Solana (SOL). SOL fiyatında son duruma ve piyasa üzerindeki etkisine göz atıyoruz.

Solana’da Son Fiyat Hareketleri

4 saatlik grafiklere bakıldığında 25 Aralık’ta SOL’un 126,3 dolar ile bir tepe oluşturduğunu görüyoruz. Yazının kaleme alındığı sırada 108,4 dolardan işlem gören SOL’un bir miktar düzeltme yaptığı ifade edilebilir. Buna ek olarak piyasada yaşanan son geri çekilmeye rağmen SOL, son 24 saatteki yaklaşık yüzde 4’ün üzerindeki artışı ile de dikkat çekiyor. Ayrıca son 1 haftada da Solana’nın yüzde 18’in üzerinde artış yaşamış olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca Solana yaşadığı son yükselişlerin etkisi ile piyasa değerini de artırdı ve şu anda 46,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük beşinci kripto para konumunda kendisine yer buluyor.

Bunlara ek olarak Solana, merkezi olmayan finans (DeFi) çözümleri sunmak için blockchain teknolojisinin izne tabi olmayan doğasından yararlanan son derece işlevsel bir açık kaynak projesidir. Fikir ve proje üzerindeki ilk çalışmalar 2017 yılında başlamış olsa da, Solana resmi olarak Mart 2020'de merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Solana Vakfı tarafından başlatılmıştır.

SOL Piyasaya Etkisi

BITCOINHABER ve BH NEWS adlı kripto para haber sitelerinde de ifade edildiği gibi Solana’da yaşanan rallinin ana sebeplerinden biri Solana tabanlı memecoin projelerinin inanılmaz yükselişleridir. BONK ve Dogwifhat (WIF), sırasıyla %650 ve %123.000 oranında değer kazanmış, ancak her iki proje de rekor seviyelerden sonra %50’den fazla düşüş yaşamıştır.

Solana ekosistemi içerisindeki merkezi olmayan borsalarda (DEX’ler) işlem hacimlerinde artış yaşanmış ve Solana DEX hacmi, Ethereum ekosisteminin hacmini geçmiştir. Ancak DefiLlama verilerine göre, bu rekorun ardından Solana DEX hacmi düşmüş, Ethereum DEX hacmi ise 2 milyar dolara ulaşmıştır.

Kaynak: https://www.bitcoinhaber.net/solananin-dikkat-cekici-yukselisi-ve-kripto-piyasasindaki-etkileri/

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Önsay ve milletvekillerinden yangından etkilenen porselen fabrikasına ziyaretÖnceki Haber

Başkan Önsay ve milletvekillerinden yang...

İstanbulda trafik yoğunluğu yüzde 80e ulaştıSonraki Haber

İstanbulda trafik yoğunluğu yüzde 80e ul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar