160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Vanlı balıkçılar yarın Vira Bismillah diyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı balıkçılar yarın Vira Bismillah diyecek
Abone ol
Van Gölü'nde Geçimini Balıkçılıkla Sağlayan Vatandaşlar, Av Yasağının Sona Ermesiyle Birlikte Yarın Sabah “vira Bismillah” Diyerek Yeni Sezona Başlayacak.

Van Gölü’nde geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, av yasağının sona ermesiyle birlikte yarın sabah "Vira Bismillah" diyerek yeni sezona başlayacak.

Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan endemik balık türü olan ve suyun akışının tersine göç ederken engelleri adeta uçarcasına geçen inci kefaline yönelik uygulanan 3 aylık av yasağının sona ermesiyle balıkçılar göle ağlarını atacak. 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi sonrası hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yeni sezondan umutlu. Teknelerinin bakımını yapan ve ağlarını onaran balıkçılar, sezona bereketle başlamak istiyor. Van merkez, Gevaş, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerindeki birçok balıkçı barınağında sabahın erken saatlerinde ağlar suyla buluşacak. Vanlı balıkçılar, başta inci kefali olmak üzere çeşitli tatlı su balıklarının avlanmasına yönelik yasal izinler doğrultusunda sezonu açarken, yetkililer de sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uyulması gerektiğini hatırlattı.

"15 Nisan’da başlayan av yasakları sona eriyor ve balıkçıların Van Gölü ile olan hasretleri sona eriyor"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, "Van Gölü ülkemizdeki iç sulardaki en büyük balıkçılık alanını oluşturuyor. Gölde yüzden fazla tekne inci kefali balıkçılığı ile geçimini sağlıyor. Ülkemizde iç sularında 30 bin ton balık avlanıyor, inci kefali bunun üçte birlik bölümünü yani yaklaşık 10 bin ton gibi devasa bir bölümünü karşılıyor. 16 Temmuz itibarı ile 15 Nisan’da başlayan av yasakları sona eriyor ve balıkçıların adeta Van Gölü ile olan hasretleri sona eriyor. 16 Temmuz tarihi itibari ile Van Gölü’ne açılacak olan balıkçılar ağlarını atacaklar ve inci kefali avcılığı sezonu resmi olarak başlamış olacak. Önümüzdeki sezonun bereketli geçmesini ümit ediyoruz" dedi.

Balıkçı Gökmen Yücebaş, "15 Nisan-15 Temmuz arasındaki balık yasağı bitti. Bu arada bizde teknelerimizin bakımını yaptık. Liman Başkanlığı ekipleri teknelerimizi kontrol ettikten sonra inşallah av sezonuna başlayacağız. Geçen yıl balık sezonu isteğimiz verimde geçmedi, bu sene umarım güzel geçer" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kaya: Demokrasinin adı Türkiye Önceki Haber

Başkan Kaya: Demokrasinin adı Türkiye

Oğlunun evini yaktığını komşularının telefonuyla öğrendi: Yakacağım yakacağım dedi, yaktı anam Sonraki Haber

Oğlunun evini yaktığını komşularının tel...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar