29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5421
EURO34.9146
ALTIN2441.2

Ümraniyeden deprem bölgesine 100 tır yardım malzemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümraniyeden deprem bölgesine 100 tır yardım malzemesi
Abone ol
ÜMRANİYE BELEDİYESİ VE ÜMRANİYE KAYMAKAMLIĞI İŞ BİRLİĞİYLE AFAD KOORDİNASYONUYLA, DEPREMZEDELERE YARDIM GÖNDERMEK İÇİN KURULAN KAPALI PAZAR ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığı iş birliğiyle AFAD koordinasyonuyla, depremzedelere yardım göndermek için kurulan kapalı pazar alanındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında, bugüne kadar 100 tır malzeme deprem bölgesine gönderildi.


Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve çevre illerde de büyük tahribata neden olan depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Uluslararası kamuoyunda da büyük yankı yapan ve yüzyılın en büyük depremi olarak nitelendirilen afetin ardından hızlı bir şekilde AFAD koordinesinde çalışmalar başladı. Ümraniye Belediyesi de Ümraniye Kaymakamlığı’yla birlikte yaşanan acı olayın hemen ardından Yamanevler Mahallesi’nde yer alan kapalı pazar alanında bir yardım toplama merkezi oluşturdu. Başta sosyal medya olmak üzere tüm iletişim araçları üzerinden vatandaşlara ulaşılarak yardım çağrısında bulunuldu.



Yardım toplama merkezi aralıksız çalışıyor


Ümraniye Belediyesi’nde görev yapan personel ve gönüllü vatandaşlardan oluşturulan ekipler yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Pazartesi gününde beri faaliyette olan ve hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü yardım merkezinden bugüne kadar depremzedelere 100 tır yardım malzemesinin sevkiyatı sağlandı. Battaniye, çadır, jeneratör, ısıtıcı, gıda malzemesi, giyim, ayakkabı, temizlik ürünleri, bebek bezi ve mama gibi malzemeden oluşan tırların transferi de yine belediye personeli ve gönüllü vatandaşlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bölgeye ulaşan yardımlarsa AFAD yetkililerine teslim ediliyor.


Yardım toplama merkezindeki çalışmalar devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nurdağındaki durum dron ile havadan görüntülendiÖnceki Haber

Nurdağındaki durum dron ile havadan görü...

Gönüllüler deprem bölgesine gittiSonraki Haber

Gönüllüler deprem bölgesine gitti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar