29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Uluslararası öğrenciler Türkçe şiir okumada birbiriyle yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası öğrenciler Türkçe şiir okumada birbiriyle yarıştı
Abone ol
TÖMER'DE EĞİTİM GÖREN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER, DEĞERLENDİRME JÜRİSİ KARŞISINDA TÜRKÇE ŞİİR OKUMADA BİRBİRLERİYLE YARIŞTI.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrenciler, değerlendirme jürisi karşısında Türkçe şiir okumada birbirleriyle yarıştı.


Yozgat’ta Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik Türkçe şiir okuma yarışmasının final ve ödül programı düzenlendi. Uluslararası öğrencilerin Türkçeyi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmalarını özendirmek, öğrencilerin sanatla ilgili, edebî ve Türk dilini düzgün kullanabilme yeteneğini geliştirmek ve şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın finalinde Mali, Fildişi Sahilleri, Fas ve Kazakistan’dan 10 öğrenci yarıştı. Öğrenciler Türk şiirinin önemli isimlerinden Yahya Kemal, Cahit Sıtkı Tarancı, Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya, Nazım Hikmet ve Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerini seslendirdi.


Türkçe şiir okuma yarışmasında birinci olan Siham Benzaouia’ya ödülünü Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ikinci olan Toa Denny’e ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, üçüncü olan öğrenci Ouahbi Ballahi’ye ödülünü ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz takdim etti.


Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Volkan Demirel, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Yarışmasında birinci olan Siham Benzaouia, “Birinci oldum, ben çok mutluyum. Türkçeyi çok seviyorum, şiir okumak çok güzel bir duygu” ifadelerinde bulunurken ikinci olan Toa Denny’de, “TÖMER öğrencisiyim, burada çok mutluyum. Türkçe şiir çok güzel” dedi.


Yarışmada 3.lük derecesi elde eden Ouahbi Ballahi ise “Burada Türkçe öğreniyorum. Şiir yarışmasına katıldım şükürler olsun 3. oldum. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Kendimle ve arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Şiir okumayı çok seviyorum. Türk şiirleri çok güzel ve duygu dolu” sözlerine yer verdi.


Göreve geldiklerinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısının 142 olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da bugün itibariyle Yozgat Bozok Üniversitesi’nde uluslararası öğrenci sayısının bin 750’ye ulaştığına dikkat çekti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehirin Sahabiye Pazaryerinde sona gelindiÖnceki Haber

Büyükşehirin Sahabiye Pazaryerinde sona...

Kuşadasında Trafik Eğitim Parkında çalışmalar sürüyorSonraki Haber

Kuşadasında Trafik Eğitim Parkında çalış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar