25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Uçak Bileti Sorgulama Neden ve Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uçak Bileti Sorgulama Neden ve Nasıl Yapılır?
Abone ol
Uçak bileti satın almak için artık havaalanlarına kadar gitmeniz ve saatlerce zaman harcamanız gerekmiyor. İnternetin hayatımıza kazandırdığı kolaylıklardan biri de uçak biletini dakikalar içerisinde satın alabiliyor olmaktır.

Uçak bileti satın almak için artık havaalanlarına kadar gitmeniz ve saatlerce zaman harcamanız gerekmiyor. İnternetin hayatımıza kazandırdığı kolaylıklardan biri de uçak biletini dakikalar içerisinde satın alabiliyor olmaktır. Hatta satın alma işleminden önce en uygun fiyatlı uçak bileti seçeneklerini görebilir ve düzenlenen kampanyaları da gözden geçirebilirsiniz. Bu sayede ulaşım için yani uçak bileti satın almak için ayırdığınız bütçeden bir tasarruf da sağlayabilirsiniz.

Uçak Bileti Sorgulama İşlemi Online Yapılabilir!

Peki, satın alma işleminden sonra uçak bileti sorgulama işlemini nasıl yapabilirsiniz? Bunun en kolay yolu internetten online olarak bilet sorgulama işlemini gerçekleştirmenizdir. Özellikle uçak biletinizi Pegasus üzerinden aldıysanız bilet işlemlerinizi de hızlı ve gayet kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Biletinizi satın aldığınızda size bir bildirim gönderilir. Bu bildirim E-posta şeklinde olabildiği gibi SMS olarak da gelebilir. Size gelen bu iletide adınız soyadınız, hangi tarihte seyahat edeceğiniz yani bilet satın aldığınız seferin tarihi ve saati gibi çeşitli bilgiler bulunur.

Bu bilgilerle birlikte iletide PNR numarası göreceksiniz. PNR numarası, en genel tanımı ile rezervasyon kodunuzdur. PNR kodu eşliğinde online olarak uçak bileti sorgulama yapın  ve bilet işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirin. Bu işlem için Pegasus internet sitesine tıklamanız gerekiyor. Ardından sayfanın üst kısmında bulunan “Bilet İşlemleri” bölümüne tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada rezervasyon kodunu yani PNR numarasını ve adınızı yazacağınız bölümü göreceksiniz. Bu bölümlerde ilgili alanlara istenen bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde yazın. Ardından “Devam” bölümüne tıklayarak sayfanın sizi yönlendirmesini sağlayabilirsiniz.

Kimi zaman uçak bileti satın aldığınızda gelen SMS ya da e-postayı yanlışlıkla silebilirsiniz. Bu durum da oldukça sık yaşanıyor ancak çözümü var. Pegasus internet sitesinde, bilet işlemleri sayfasında “PNR, e-bilet numaramı bilmiyorum” yazan bir kısım göreceksiniz. Bu kısma tıkladığınızda iletişime geçebiliyor ve PNR numaranızı bilmiyor olsanız bile gerekli bilet işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenebiliyorsunuz.

Check-in İşlemi Online Yapılabilir!

Pegasus internet sitesi üzerinden check-in işlemini de online olarak kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz? Tıpkı bilet sorgulama işlemi gibi hızlı ve kolay bir şekilde check-in işlemini de yapabiliyor ve zaman kaybının önüne geçebiliyorsunuz. Yolcuların konforu açısından tüm detaylar üzerinde duran Pegasus, sadece seyahat sırasında değil seyahat öncesinde de misafirlerinin konforunu ön planda tutuyor. Bu kapsamda çok sayıda kişi için ciddi bir zaman gerektiren check-in işleminin internetten online olarak yapılabilmesine olanak tanıyor.

Pegasus tarafından sunulan bu kolaylıklar sayesinde yolcuların pek çok işlemi gerçekleştirmek adına uzun süre zaman ayırmanıza gerek kalmıyor da diyebiliriz. Online olarak check-in işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Pegasus internet sitesine tıklamanız gerekiyor. Ardından ilgili sayfaya tıklayın ve adınız, soyadınız, PNR numaranız gibi sizden istenen bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde ilgili alanlara yazın. “Devam” yazan bölüme tıklamanız durumunda sayfa sizi yönlendiriyor ve sadece birkaç dakika zaman ayırarak check-in işleminizi online olarak yapabiliyorsunuz.

Uygun Fiyatlı Uçak Biletleri Pegasus’tan Alınır!

Tüm bu kolaylıkların aynı sıra en uygun fiyatla uçak bileti satın alma imkanı sunuyor olması da çok sayıda kişinin Pegasus’u tercih etmesini sağlıyor. Hava yolu firmasının sadece yurt içi uçuşlarda değil yurt dışı seyahatlerde de uyguladığı bir fiyat politikası var. Bu makul fiyat politikası kapsamında yolculara olası en düşük fiyatlar sunuluyor. Böylelikle bütçe dostu rakamlar eşliğinde uçak bileti satın almak mümkün olabiliyor.

Bildiğiniz gibi özellikle yurt dışı seyahatlerde uçak biletini düşük fiyata almak herkes için önemlidir. Bu durum yurt içi seyahatlerde de önem taşıyor. Ucuza uçak bileti almak için internette saatlerce araştırma yapmaya ya da hava yolu firmalarının indirim kampanyası düzenlemesini beklemeye hiç gerek yok. Pegasus internet sitesine tıklayarak siz de düşük fiyatla uçak biletinizi satın alabilirsiniz. Bunun için İzmir İstanbul uçak bileti alın  diyor ve hemen flypgs.com adresini ziyaret etmenizi öneriyoruz. Sitede bilet fiyatlarını da gözden geçirin. Size uygun olan bir gün ve saatte düzenlenen uçuş seferi için biletinizi hemen satın alın. Sonrasında check-in işleminizi yine online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle havaalanına uçuştan saatlerce önce gitmenize de gerek kalmayacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göztepe, Tuzlaspor maçının hazırlıklarına devam ettiÖnceki Haber

Göztepe, Tuzlaspor maçının hazırlıkların...

Karatayın atıcılık takımından Türkiye 1.liğiSonraki Haber

Karatayın atıcılık takımından Türkiye 1....

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar