16 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türkmen Heyetinden Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkmen Heyetinden Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret
Abone ol
Orta Asya ve Türkiye’de Kurak Alanlarda Entegre Doğal Kaynak Yönetimi Projesi (CACILIM II) kapsamında önemli bir ziyaret gerçekleşti.

Orta Asya ve Türkiye’de Kurak Alanlarda Entegre Doğal Kaynak Yönetimi Projesi (CACILIM II) kapsamında önemli bir ziyaret gerçekleşti.

Türkmenistan ICSD Başkanı Muhammet Durikov, Türkmenistan Orman Genel Müdürü Shamammet Saryhanov ve teknik ekibi, Adana’nın Karataş ilçesi sınırlarında bulunan “Ağyatan ve Akyatan Kumul Ağaçlandırma Projesi” sahalarını inceledi.

Heyet, çölleşme ile mücadele ve sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi konularında karşılıklı tecrübe paylaşımı gerçekleştirdi.

Türkmenistan heyetinin Türkiye ziyaretine Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Kaya ve ilgili teknik personel eşlik etti.

Proje sahalarında yapılan incelemelerin ardından Türkmen heyeti, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Bölge Müdürü Tahsin Etli, Türkmenistan ICSD Başkanı Muhammet Durikov ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Etli, iki ülke arasında çölleşme ile mücadele ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi konusunda yürütülen işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Türkmenistan ICSD Başkanı Muhammet Durikov ise, çölleşme ile mücadele çalışmalarında gösterilen gayretten ötürü Bölge Müdürü Tahsin Etli’ye ve tüm ekibine teşekkür etti.

Durikov, Türkiye’nin bu alandaki başarılı uygulamalarının Türkmenistan için de ilham kaynağı olacağını belirtti.

Gerçekleştirilen ziyaret, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine ve çölleşme ile mücadelede ortak çözümler üretilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kulak temizleme çöpleri hiç masum olmayabilirÖnceki Haber

Kulak temizleme çöpleri hiç masum olmaya...

Anaokulu miniklerinden mankenlere taş çıkartan defileSonraki Haber

Anaokulu miniklerinden mankenlere taş çı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar