Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sağlık çalışanlarının tayin hakkındaki mağduriyetlerini dile getirdi. 3+1 sözleşmeli personel uygulamasının kaldırılmasını ve Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin çalışanların lehine düzenlenmesini talep etti.
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve sendika yetkilileri, Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile Kocaeli Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Çeker, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yer alan ve tayinleri zorlaştıran düzenlemelerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Ömer Çeker, 2025 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, kamu çalışanlarının aile hayatını destekleyecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Kamu çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, 24 saat açık kreşlerin açılması ve aile bütünlüğünü koruyacak şekilde personel istihdam edilmesi gerektiğini belirtti.
Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık Bakanlığı, atama ve nakil yönetmeliğini çalışanların lehine olacak şekilde yeniden düzenlemeli, 3+1 sözleşmeli personel uygulamasına son vererek tüm çalışanları 4/A kadrolu olarak istihdam etmelidir.
Böylece aileler parçalanmaktan kurtulacak, kamu hizmetleri daha verimli bir şekilde sürdürülecektir."
Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından, 3+1 sözleşmeli personelin tayin taleplerinin reddedilmesi üzerine açılan davalarda idari mahkemeler çalışanlar lehine karar verdi.
Yargı kararlarının, tayinlerin zorlaştırılmasının hukuka aykırı olduğunu gösterdiğini belirten Çeker, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, anayasal hakların belirli sayılara ve sürelere bağlı tutulmasını doğru bulmadıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanlarının kadrolu olması gerektiğini vurguladı.
Mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Çeker, "Aileler ayrılmasın, çalışma hayatı aile hayatına engel olmasın.
Sağlık Bakanlığı, gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.
Yorum Yazın