160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Turgutluda Rahvan At Yarışları nefes kesti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turgutluda Rahvan At Yarışları nefes kesti
Abone ol
MANİSA'NIN TURGUTLU İLÇESİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILDÖNÜMÜ VE MANİSA SULTANİ ÜZÜMÜNÜN HASAT DÖNEMİ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN BAĞ BOZUMU VE KURTULUŞ ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA GELENEKSEL 'RAHVAN AT YARIŞLARI' DÜZENLENDİ.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü ve Manisa Sultani üzümünün hasat dönemi dolayısıyla düzenlenen Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri çerçevesinde geleneksel ’Rahvan At Yarışları’ düzenlendi.


Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Rahvan Atçıları Derneğinin iş birliğinde Irlamaz alanındaki 800 metrelik kum pistte düzenlenen yarışlara, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 130 rahvan at katıldı. Nefes kesen yarışların sonunda baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, dörtlü tay, üçlü tay, ithal A, ithal B ve ikili tay kategorilerinde dereceye giren at sahiplerine para ödülü, kupa ve madalya takdim edildi.


Yarışlara katılan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, "Kadim bir millet olarak kendimize ait gelenek ve göreneklerimiz, yine kadim kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel sporlarımız var. Manisa’nın tüm ilçelerinde geleneksel spor dalları başarılı bir şekilde yaşatılıyor" dedi.


Program, yarışlara katkı sunanlara plaket takdimiyle son buldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TFF 2. Lig: Kırşehir FK: 0 - Kocaelispor: 1Önceki Haber

TFF 2. Lig: Kırşehir FK: 0 - Kocaelispor...

Uyuşturucu taciri çalıntı motor ile yakalandıSonraki Haber

Uyuşturucu taciri çalıntı motor ile yaka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar