
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de ateşkes için umutlu konuştu. Elon Musk hakkında "sınır dışı edilebilir" ifadesi ise yeni bir gerilimin sinyali oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de gelecek hafta ateşkes sağlanabileceğini belirtti.
Öte yandan Trump, gerilimin yeniden tırmandığı Elon Musk hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı: “Sınır dışı edilebilir, bakmamız gerekecek.”
Florida’daki göçmen gözaltı merkezine gitmeden önce gazetecilere konuşan Trump, 7 Temmuz Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da bir araya geleceğini açıkladı.
Görüşmede Gazze ve İran gündemlerinin masada olacağını söyleyen Trump, “Ateşkesin gerçekleşmesini umuyoruz. Önümüzdeki hafta rehinelerin kurtarılmasıyla birlikte bir gelişme olabilir” dedi.
"Musk Çok Daha Fazlasını Kaybedebilir"
Gazetecilerin, Elon Musk’ın sınır dışı edilip edilmeyeceği sorusuna yanıt veren Trump, “Bilmiyorum. Bu konuya bakmamız gerekecek” ifadelerini kullandı.
Trump, Musk’ın vergi indirimi tasarısına karşı çıkmasının ardında, elektrikli araçlara yönelik teşviklerin sona erdirilmesinin yattığını söyledi ve ekledi: “Elon bu işten çok daha fazlasını kaybedebilir.”
Trump ayrıca, Musk’ın daha önce başkanlığını yürüttüğü Hükümet Verimliliği Departmanı'nın (DOGE), Musk’ın şirketlerinin devletten aldığı teşvikleri kesme yoluna gidebileceğini ima etti.
Musk’ın ABD, Kanada ve Güney Afrika vatandaşlığı bulunduğu biliniyor.
Trump ve Musk Arasında Kırılma Noktası
Tesla CEO’su Elon Musk, 2024 seçimlerinde Trump’ın en büyük destekçilerinden biriydi. Ancak elektrikli araçlara yönelik teşvikleri hedef alan vergi indirimi tasarısı nedeniyle taraflar arasında ipler koptu.
Musk, son dönemde Cumhuriyetçileri temiz enerji politikalarına sırt çevirmekle suçlarken, bu gidişatın devam etmesi halinde “Amerika Partisi” adında yeni bir siyasi oluşuma öncülük edebileceğini duyurdu.

Yorum Yazın