28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Traktör hayali için 14 yaşında gurbet ellerin yolunu tuttu, fabrikatör olarak geri döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Traktör hayali için 14 yaşında gurbet ellerin yolunu tuttu, fabrikatör olarak geri döndü
Abone ol
çocukluktan Beri Hayalini Kurduğu Traktörü çiftçilik Yapan Ailesine Alabilmek Için 14 Yaşında Almanya’ya Giden Musa Kaya, 3 Yıl önce Türkiye’ye Fabrikatör Olarak Döndü.

Çocukluktan beri hayalini kurduğu traktörü çiftçilik yapan ailesine alabilmek için 14 yaşında Almanya’ya giden Musa Kaya, 3 yıl önce Türkiye’ye fabrikatör olarak döndü.

Çocuk yaşta hayalini kurduğu traktörü alabilmek için 1968 yılında henüz 14 yaşında büyük bir cesaret örneği sergileyerek, Almanya’daki ağabeyinin yanına giden Musa Kaya (69), gurbet elde hem eğitimini tamamladı hem de fabrikada hayallerini gerçekleştirmek için çalıştı. Amacı köyde tarlalarını sürecekleri bir traktör parası kazanmak olan Kaya, azmin en güzel örneğini göstererek ilk fabrikasını 1990 yılında Almanya’da, 3 yıl önce de emekli olduktan sonra memleketi Yozgat’ta Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrika daha kurmayı başardı. Bugün kepçe kovalarının üretildiği fabrikalarda yüzlerce işçiye istihdam sağlayan Kaya, başta Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelere ürünleri ihraç ediyor.

Fabrikatör olduktan sonra çocukluktan itibaren hayalini kurduğu traktörü alan Kaya, aracını fabrikasının önünde sergiliyor ve gözünün önünden ayırmıyor.

14 yaşında Almanya’ya gittim

14 yaşında yurt dışına gittiğini söyleyen Musa Kaya, “Amacım para biriktirip bir traktör almaktı. Çalıştım, orada eğitimimi aldım, 1990 yılında Almanya’da bir şirket kurdum. Emekli olduktan sonra da Türkiye’ye geldim, memleketim de de bir fabrika kurdum. Bu 3. yılımız ve 50 personelimiz var burada. Fabrikamızı da büyütüyoruz, çalışan sayımızı 150’ye çıkarmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz çok büyük, memleketimize iyi işler yapmak istiyoruz” dedi.

Ülke ekonomisine yüzde 100 katkımız var

Yozgat’ta iş makinelerine kova üretip tamamını Avrupa ülkelerine gönderdiklerini de kaydeden Kaya, “İş makinalarının, kepçelerin kovalarını üretiyoruz. Burada ürettiğimiz malzemelerin hepsini Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre’ye ihraç ediyoruz. Burada yüzde 100 ihraç yapıyoruz, yurt içi piyasamız yok. Almanya’daki şirketimizle birlikte 70-80 milyon Avro ciromuz var, Yozgat’ta da 6 ayda 5 milyon Avro ciro yaptık, sene sonuna 12 milyon Avro ciro yapmayı hedefliyoruz. Gelecek sene de 20 milyon Avro hedefimiz var. Benim hedefim ülkemize, memleketimize istihdam sağlamak, ülke ekonomisine yüzde 100 katkımız var. Bunun için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afetlere hazır Eskişehir için kentsel dönüşümÖnceki Haber

Afetlere hazır Eskişehir için kentsel dö...

Mersin’de menşei belli olmayan gıda ürünlerine el konulduSonraki Haber

Mersin’de menşei belli olmayan gıda ürün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar