28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Toroslarda e-ruhsat dönemi başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toroslarda e-ruhsat dönemi başlıyor
Abone ol
MERSİN'İN MERKEZ İLÇE TOROSLAR BELEDİYESİNCE, RUHSAT BAŞVURULARINDA 'E-RUHSAT' UYGULAMASINA GEÇİLECEĞİ BİLDİRİLDİ.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesince, ruhsat başvurularında ’e-ruhsat’ uygulamasına geçileceği bildirildi.


Mersin’in en büyük nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Toroslar Belediyesi, vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.


Şeffaf ve çevik belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, ruhsat başvuru süreçlerini daha hızlı ve pratik kılacak ’e-ruhsat’ uygulamasına geçiyor. Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile vatandaşlar belediyeye gitmeden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabilecek, başvuru takiplerini de yapabilecekler. Bu yeni yazılımın, doğru kullanılabilmesi için tüm paydaşlara gerekli eğitimler de verilecek.



“Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurarak hizmet üretiyoruz”


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediyenin imar bölümünde hizmet veren personeli ile bir araya gelerek, eğitim süreçlerindeki başarılı performanslarından dolayı İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Barutcu ile İmar ve Şehircilik Müdürü Ertuğan Genel’in şahsında çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.


Toplam Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına katkı sunan akademisyenler Murat Koç ve İbrahim İnan’ın de yer aldığı programda Başkan Yılmaz, “Toroslar Belediyesi olarak yalın bir organizasyonun ortaya koyduğu yalın hizmet anlayışını benimsiyoruz. Gelişmeleri hızlıca algılayan ve hızlı imar çözümleri üreten, tüm Toroslar ve gerektiğinde Mersin bütünüyle sürekli iletişim halinde, imar hizmeti bekleyen her vatandaş ve kurumun sıkıntısını algılayan, anlayan ve çözen bir imar hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.



“E-ruhsat uygulamamız, kentimize hayırlı olsun”


Her zaman sürekli gelişimi hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, Toroslar’ın, Mersin’in gelişmeye açık bir ilçesi olduğunu kaydederek konut alanı, çalışma alanı, alternatif turizm ve tarım alanlarında Toroslar’ın, diğer ilçelerden bir adım öne çıktığını vurguladı. Yılmaz; “Verdiğimiz hizmeti, çağın, sahanın, bilginin gereklerine uygun olarak en hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek bizim görevimiz. Bu çalışma, süreç güncellemesidir. Dinamikler ve ihtiyaçlar çok hızlı değişiyor, dünya hızlı dönüyor. Bizim de buna ayak uydurmamız gerekir. Vatandaşlarımızın, artık ruhsat almak için gerekli tüm aşamaları belediyeye gelmeden ’e-devlet’ üzerinden tamamlayarak sadece ruhsatı teslim almak üzere belediyemizde ağırlanacağı bir sürece giriyoruz. Vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacağımız ’e-ruhsat’ uygulamamızın şimdiden ilçemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da bir kadına darp girişiminde bulunduğu öne sürülen sanık hakim karşısındaÖnceki Haber

Adana’da bir kadına darp girişiminde bul...

Muradiye Spor Kompleksi Süper Lige hazırSonraki Haber

Muradiye Spor Kompleksi Süper Lige hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar