160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Terörden boşalan köylere 45 kilometrelik yol yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terörden boşalan köylere 45 kilometrelik yol yapılıyor
Abone ol
şırnak Merkez’e Bağlı Bestler Dereler Bölgesinde, 1990’lı Yıllarda Güvenlik Gerekçesiyle Boşaltılan 17 Köy Ve Mezrayı Kapsayan 45 Kilometrelik Yol Yapım Ve Genişletme çalışmaları Başladı. çalışmalar, Köylere Dönüş Sürecini Hızlandırmayı Hedefliyor.

Şırnak merkeze bağlı Bestler Dereler bölgesinde, 1990’lı yıllarda güvenlik gerekçesiyle boşaltılan 17 köy ve mezrayı kapsayan 45 kilometrelik yol yapım ve genişletme çalışmaları başladı. Çalışmalarla, köylere dönüş sürecinin hızlandırılması hedefleniyor.

Terörle mücadelenin başarıyla sürdürüldüğü bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte, vatandaşların yeniden köylerine dönüşünü kolaylaştırmak amacıyla altyapı yatırımları hız kazandı. Bu kapsamda, Bestler Dereler bölgesinde başlatılan yol çalışması hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de bölge turizmine katkı sağlayacak.

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezimize bağlı Bestler Dereler bölgesinde, geçmişte boşalan 17 köy ve mezrayı kapsayan 45 kilometrelik yol açma ve genişletme çalışmalarına başladık. Bu yol, yalnızca köy yollarımızın ulaşıma açılmasını değil, aynı zamanda Meryem Kaplıcasının faaliyete geçmesine de öncülük edecek" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunda fındık rekoltesi tahmini belli oldu: 91 bin 456 ton Önceki Haber

Samsunda fındık rekoltesi tahmini belli...

Yuvadan düşen leylek tedavisinin ardından doğaya salındı Sonraki Haber

Yuvadan düşen leylek tedavisinin ardında...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar