160x600
23 Nisan, 2025, Çarşamba
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tekli: OSBde kullanılan enerjinin yüzde 24ü güneş enerjisinden karşılanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekli: OSBde kullanılan enerjinin yüzde 24ü güneş enerjisinden karşılanıyor
Abone ol
Makina Mühendisleri Odası Mersin şube Başkanı Ismail Oğuz Ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mtosb'yi Ziyaret Ederek Başkan Sabri Tekli Ile Bir Araya Geldi.
Wordpress Hosting

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkan Sabri Tekli, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına özen gösterdiklerini belirterek, ‘Yenilenebilir enerji dünyamızın geleceği açısından zaruri bir hal almıştır. Mersin Tarsus OSB’de kullanılan enerjinin yüzde 24’ü güneş enerjisinden karşılanıyor" dedi.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İsmail Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, MTOSB’yi ziyaret ederek Başkan Sabri Tekli ile bir araya geldi. Model Fabrika ve İnovasyon Merkezini de ziyaret eden heyet, Başkan Tekli’den MTOSB hakkında bilgi aldı. Makinaların ve mühendislerin sanayi bölgeleri adına önemli olduğunu dikkat çeken Başkan Tekli, "Makinalar ve mühendisler bölgemiz için çok önemli. Fuarlara katılım sağlayarak makina teknolojisini yakından takip ediyoruz. Bölgemizdeki birçok tesis yurt dışı makinalarla kurulmuş, bundan dolayı bazen üzülüyorum. Makinalarda yerli üretime geçilmesi gerek. Makina sanayisinde yerlileşme oranını arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Mersin’de makine mühendisliği bölümünde okuyan tüm öğrencileri bölgeye davet eden Tekli, "Ülkemiz savunma sanayi sektöründe büyük bir hızla ilerliyor, fakat üretim hatlarında sanayi makinaları konusunda o hızı yakalayamadık. Yerli üretime mutlaka geçmemiz lazım" ifadelerini kulandı.

Başkan Tekli, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına özen gösterdiklerinin de altını çizerek, ‘Yenilenebilir enerji dünyamızın geleceği açısından zaruri bir hal almıştır. Mersin Tarsus OSB’de kullanılan enerjinin yüzde 24’ü güneş enerjisinden karşılanıyor. Bu oran ile Yeşil OSB belgesi almaya hak kazandık" şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İsmail Oğuz ise makina mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerin, okudukları bölümün nasıl bir bölüm olduğunu tam manasıyla kavramaları gerektiğini dile getirerek, "Bu nedenle üniversitelerimizde oluşturduğumuz öğrenci komisyonumuz ile OSB’lerde fabrika gezileri düzenliyoruz, seminerlerimize ve toplantılarımıza davet ediyoruz. Öğrenci komitemiz çok aktif bir şekilde çalışıyor. Gençlerimizin önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Ziyaret programına, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları Pınar Özal Kanık ve Hasan Çay da katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı akdoğan hayata döndürüldüÖnceki Haber

Yaralı akdoğan hayata döndürüldü

Elazığda mart ayında ruhsatsız silah taşıyan 35 kişi yakalandıSonraki Haber

Elazığda mart ayında ruhsatsız silah taş...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar