Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
24 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tekirdağın kültür hazinesi ortaya çıktı: 24 bin 335 eser

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağın kültür hazinesi ortaya çıktı: 24 bin 335 eser
Abone ol
Türkiye Istatistik Kurumu’nun 2025 Yılı Kültürel Miras Istatistiklerinden Yararlanılarak Hazırlanan "tekirdağ Ili, Kültürel Miras Istatistikleri" Basın Bülteninde, Kentteki Müze, Eser Ve Taşınmaz Kültür Varlıklarına Ilişkin Veriler Açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2025 yılı Kültürel Miras İstatistiklerinden yararlanılarak hazırlanan "Tekirdağ İli, Kültürel Miras İstatistikleri" basın bülteninde, kentteki müze, eser ve taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin veriler açıklandı.

Türkiye genelinde müze sayısı 2025 yılında yüzde 4,4 artarak 664 oldu. Tekirdağ’da özel müze bulunmazken, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 2 müze bulunuyor. Tekirdağ, 2 müze sayısı ile 65. sırada yer aldı.

Türkiye genelinde müze sayısı en fazla olan il 97 müze ile İstanbul olurken, en düşük illerde 1’er müze bulunuyor.

Müze ve ören yerlerini 23 bin 362 kişi ziyaret etti

Türkiye’de müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 2025 yılında yüzde 6,8 artarak 65 milyon 862 bin 639 oldu. Tekirdağ ilinde ücret ödenmeyen müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 23 bin 362 olarak kayıtlara geçti.

Tekirdağ’daki müzelerde 24 bin 335 eser bulunuyor

Tekirdağ il sınırları içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 2 müzede 24 bin 335 eser bulunuyor. Bu eserlerin 5 bin 28’i arkeolojik materyal, 2 bin 6’sı etnografik materyal ve 17 bin 301’i sikkeden oluşuyor.

Bin 11 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor

Tekirdağ ilinde müzelerin sorumluluğu altındaki taşınmaz kültür varlıklarının sayısı bin 11 oldu. Bunların 9’u anıt ve abide, 35’i idari, 179’u kültürel, 3’ü şehitlik, 22’si askeri, 59’u endüstriyel ve ticari, 71’i dini, 73’ü mezarlık, 526’sı sivil mimarlık örneği ve 34’ü kalıntılardan oluştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okçuluk Benim Sporum Projesi Tokatta hayata geçirildi Önceki Haber

Okçuluk Benim Sporum Projesi Tokatta hay...

Kapatılan tıp merkezinin yeniden faaliyete geçmesi aileyi isyan ettirdi Sonraki Haber

Kapatılan tıp merkezinin yeniden faaliye...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar