Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
21 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tatvanda sibirya soğukları etkili oluyor: Çatılarda metrelerce buz sarkıtları oluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatvanda sibirya soğukları etkili oluyor: Çatılarda metrelerce buz sarkıtları oluştu
Abone ol
Bitlis’in Tatvan Ilçesinde Yaklaşık Bir Haftadır Aralıksız Devam Eden Yoğun Kar Yağışı, Yerini Sibirya Soğuklarına Bıraktı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaklaşık bir haftadır aralıksız devam eden yoğun kar yağışı, yerini Sibirya soğuklarına bıraktı.

Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesiyle birlikte Tatvan ilçe genelinde hayat olumsuz etkilendi. Aşırı soğuklar nedeniyle özellikle binaların çatılarında boyu yer yer 1 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar için tehlike oluşturan buz sarkıtları, hem yaya hem de araç trafiği açısından risk meydana getirirken, yetkililer dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu. Vatandaşlar, muhtemel kazaların önüne geçebilmek için kendi imkânlarıyla sarkan buzları kırmaya başladı.

Soğuk havanın özellikle gece ve sabah saatlerinde etkisini daha da artırdığı Tatvan’da, çatılardan kopabilecek buz kütlelerinin ciddi risk oluşturduğu belirtilirken, vatandaşlar çatı altlarında uzun süre durmamaları konusunda uyarılıyor.

Yetkililer ise dondurucu soğukların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini ifade ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecikte taşımalı eğitim araçları denetlendi Önceki Haber

Bilecikte taşımalı eğitim araçları denet...

Aydında tağşiş zeytinyağı operasyonu Sonraki Haber

Aydında tağşiş zeytinyağı operasyonu

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar