160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tatvanda mayıs ayında kar sürprizi: Nemrut ve yüksek kesimler beyaza büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatvanda mayıs ayında kar sürprizi: Nemrut ve yüksek kesimler beyaza büründü
Abone ol
Nemrut Ve Yüksek Kesimler Beyaza Büründü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde son bir haftadır aralıksız süren yağmur, bu sabah yerini kar yağışına bıraktı.

Bitlis’te mayıs ayında yaşanan bu sıra dışı hava olayı, başta Nemrut Kalderası olmak üzere ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Özellikle sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, vatandaşları hayrete düşürdü. Yaz mevsimine yaklaşılmışken yaşanan bu tablo, Tatvan’da adeta yeniden kışı yaşattı. Yüksek kesimlerdeki kar manzarası görsel şölen sunarken, vatandaşlar da bu durumu hayretle karşıladı.

İlçe sakinlerinden Mustafa Okay, "Mayıs ortasında yeniden kışı yaşadık. Doğanın dengesine şaşmamak elde değil. Tatvan’da böyle bir manzarayı mayıs ayında görmek gerçekten ilginç" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarının birkaç gün daha mevsim normallerinin altında seyretmesinin beklendiğini belirtirken, yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların muhtemel don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnci kefalinin zorlu göçü devam ediyor Önceki Haber

İnci kefalinin zorlu göçü devam ediyor

Osmaniye’de Gençlik Haftası Coşkuyla Başladı Sonraki Haber

Osmaniye’de Gençlik Haftası Coşkuyla Baş...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar