29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Tarıma destek 10 kat arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarıma destek 10 kat arttı
Abone ol
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIM VE HAYVANCILIĞA OLAN DESTEĞİNİ 10 KAT ARTIRARAK ÜRETİCİNİN YANINDA YER ALDI.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa olan desteğini 10 kat artırarak üreticinin yanında yer aldı.


Sebze ve meyve üretimi noktasında Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Samsun, bu alandaki ihracatta da isminden söz ettiriyor. Kırsalda yapılan yollar buna paralel tarım ürünlerinin kente ulaşımının kolaylaşması bu gelişime katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa sağladığı desteklerle de dikkat çekiyor. Arıcılıktan, büyükbaş hayvancılığa, fide ve tohum dağıtımından tesis kurulması desteğine kadar her konuda çiftçinin yanında yer alıyor.



“Üretime yönelik her türlü faaliyet destekleniyor”


Tarımın çok önemli olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Pandemiden sonra kuzeyde savaş var. Gıda maddelerinin üretiminin önemine bir kez daha farkına vardık. Her şey olmadan yaşarsınız ama gıda olmadan yaşayamazsınız. Bu konuda da Samsun, Türkiye‘nin sebze-meyve, tarımsal-hayvansal üretiminde Türkiye’nin ikinci büyük havzası. Biz bununla ilgili de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızı güçlendirdik. Bütçemizi 2-3 yıl öncesinin 10 katı artırdık. Kırsalda vatandaşlarımızın üretime yönelik faaliyetlerini destekliyoruz” dedi.



"Tarımsal üretim noktasında tesis yapılmasına da destek veriyoruz"


Başkan Demir, fidan, tohum, gübre desteğinin yanında üretim tesisine de destek verdiklerini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızla koordineli çalışıyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çalışmalarına da destek veriyoruz. Samsun meyve sebze ihracatındaki payını giderek artırıyor. Buna belediye olarak da katkı sağlıyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelli öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladıÖnceki Haber

Engelli öğrencilerin gösterileri büyük b...

Gençlik Haftası’nda Medya söyleşiler yapılacakSonraki Haber

Gençlik Haftası’nda Medya söyleşiler y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar