160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

SSB: “Deprem bölgesinde 56 Türk İHAları aralıksız görev yapıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SSB: “Deprem bölgesinde 56 Türk İHAları aralıksız görev yapıyor”
Abone ol
DEPREM BÖLGESİ ÜZERİNDE ZORLU HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN TESPİT ARAMA-KURTARMA DESTEĞİ VE KOORDİNASYON FAALİYETLERİ İÇİN UÇUŞ GERÇEKLEŞTİREN İNSANSIZ HAVA ARAÇ’LARININ TEKNİK BİLGİLERİNİ SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI, “DEPREM BÖLGESİNDE TÜRK İHA’LARI” NOTU İLE PAYLAŞTI.

Deprem bölgesi üzerinde zorlu hava şartlarına rağmen tespit arama-kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için uçuş gerçekleştiren İnsansız Hava Araç’larının teknik bilgilerini Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), “Deprem bölgesinde Türk İHA’ları” notu ile paylaştı.


Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7-7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türk İHA’lar havadan arama-kurtarma çalışmalarına destek için aralıksız görev yaptı. SSB sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 56 adet İHA’nın (Akıncı, Aksungur, TB2, Ankara ve Baha), toplamda bin 447 saatlik uçuş, 110 sorti, 100 den fazla multikopter dronun zorlu hava şartlarında tespit arama kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için aralıksız görev uçuşları gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca Hızlı Haritalama Podu entegreli Bayraktar TB2 İHA’lar havadan yüksek çözünürlüklü görüntü aldı. Baz istasyonu monteli Aksungur İHA cep telefonu iletişimine önemli katkı sundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazillide Yeniden doğduk diyen depremzede çocuklara pasta sürpriziÖnceki Haber

Nazillide Yeniden doğduk diyen depremzed...

Rize Ziraat Odasında 22 yıl sonra koltuk değişimiSonraki Haber

Rize Ziraat Odasında 22 yıl sonra koltuk...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar