160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sivasta 829 köy yolu ulaşıma kapandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivasta 829 köy yolu ulaşıma kapandı
Abone ol
Sivas’ta Etkili Olan Yoğun Kar Yağışı Ve Tipi Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi, 829 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı.

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı durma noktasına getirdi, 829 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; kar yağışı nedeniyle Sivas-Malatya karayolu trafiğe kapandı. Kangal-Hekimhan arasındaki Abdalboğan mevkiinde yaklaşık 150 araç ve 350 vatandaş mahsur kaldı. Mahsur kalanları kurtarmak için ekipler çalışma başlattı. İmranlı-Kızıldağ mevkiinde ise ağır tonajlı araçlar bekletilirken, küçük araçların kontrollü bir şekilde geçişlerine izin veriliyor. Şehirlerarası diğer güzergahlarda ise vatandaşlar dinlenme tesisleri, karakollar ve kamu misafirhanelerinde ağırlanıyor. Vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları kumanya desteğiyle karşılanıyor.

Yoğun kar yağışından hayvanlar da etkilendi

Gürün ilçesine bağlı Kındıralık köyünde, 600 küçükbaş hayvan yaylada açık arazide mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler, hayvanlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kriz merkezi çalışmaları sürüyor

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, kapalı yolların durumu ve mahsur kalan vatandaşların tahliye süreci yakından takip ediliyor. Karayolları, İl Özel İdaresi, AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri, koordineli bir şekilde yol açma ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çelikhanda mevsimin ilk kar yağışı başladıÖnceki Haber

Çelikhanda mevsimin ilk kar yağışı başla...

Epilepsi hastası çocuk için ekipler seferber olduSonraki Haber

Epilepsi hastası çocuk için ekipler sefe...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar